Mastercard и Истински мед - мисия за изчезващата дива родопска пчела

0
icon icon
icon icon

0

Mastercard® и Истински мед

Mastercard и Мария Жекова започват мисия да спасят изчезващата дива родопска пчела и кампания в подкрепа на над 35 малки пчелни ферми и стотици хиляди застрашени пчели от кошерите на Истински мед

Вече две изпълнени със смисъл години Mastercard е партньор на иновативната българска компания Pollenity в каузата за подкрепа на българските пчелари, качествения мед и героите на земеделието на цялата планета – пчелите.

Сега към мисията се присъединява и Мария Жекова, известна с таланта си да намира неизчерпаемо кулинарно вдъхновение в природата на Родопите, в простичките неща, които са били векове с нас и за безценни за нас – в личен и колективен план.

Сега Мария създава в Родопите своето кътче за посрещане на ценители Силивряк, което определя като Хранилище за мечти. С помощта на Mastercard, Pollenity и пчелни фермери от мрежата на Истински мед, Мария се впуска в приключението да стане пчелар пред очите ни.

Мария ще отглежда Apis mеllifera rodopica – дивата родопска пчела, която единици пчелни фермери пазят с грижа и опасения за неясното ѝ бъдеще. Ето защо това за нея и нас това е Безценно:

 

Пчелите са живот. Липсват ми сякаш да са многобройни ту к, където живея. Аз съм любител градинар, който иска да пораства. Искам Силивряк да има своя градина, а няма как тя да дава плод без да има пчели да опрашват цветовете. Когато разбрах, че за района на Родопите се е запазил тип пчела, ендемит Аpis Mellifera Rodopica – помечтах си именно такива пчели да имам. Щастлива съм, че открих пчелар, който ги отглежда. Сега искам да имам много пчелни семейства и те да си добруват в планината, за да сме добре и ние. А пък ако остава и по малко мед за мен, и моите гости това ще е сбъднат блян.

 

За Силивряк:
„Силивряк е моята детска мечта и обещание за бъдеще. Скочих с двата крака в създаването на това място, защото вярвам, че така само се помага на едно забравено от хората място да намери свои жители отново.
Може би един ден Силивряк ще може да предложи така търсеното препитание на някой, който иска да живее на село, но не може да работи мобилно. Един прави крачка, после втори, трети. Силивряк се моля да се окаже “повличане на крак” и нов живот за Върбово с точните хора. “

 

Всеки, който реши да се включи в каузата, като регистрира на сайта своята Mastercard и осинови кошер или закупи мед до края на годината, ще има възможността да бъде скъп гост на Мария в Силивряк заедно с до трима свои близки и да се наслади на специална вечеря, приготвена от нея.

 

Ето как да си подариш 100% истински мед и гостуване в Родопите:

 

Как да спасиш света в три стъпки?

Стъпка 1:

Посети онлайн магазина на Истински мед и направи поръчка, ако още не си

 

Стъпка 2:

Осинови кошер, поръчай мед или някой друг от нашите продукти, за да участваш в томболата в същия месец

 

Стъпка 3:

 

Плати с Mastercard и се радвай на истински мед и пчели с бъдеще

 

Виж Общите условия на кампанията тук.

 

През това време Мария ще ни допусне до най-съкровените кътчета на дома си и най-силните моменти по пътя към пчеларството. Проследи ги тук:

www.instagram.com/mariajekova
www.facebook.com/MastercardBG
www.instagram.com/mastercardbg

 

Вашите лични данни ще бъдат използвани за обработката на поръчката ви и за други цели, описани в нашата политика на поверителност

Имате профил?

Продуктът е добавен в кошницата

Допълнете поръчката си с нашите най-продавани продукти

Кошница (0)

icon

12.99лв. до безплатна доставка

Вашата кошница е празна.