Сергей Петров - Основател на Истински мед

0
icon icon
icon icon

0
image image image

Сергей Петров е основател на компанията Бии Смарт Текнолоджис АД, която стой зад платформата Истински мед и проекта Осинови кошер. Сергей е отдал живота си на опазване на природата и създаването на устойчиви технологии.

Любовта към природата провокира Сергей да се поинтересува от пчеларството като хоби. Започва да търси информация и вижда, че проблемите в сектора са по-големи и значителни от колкото си е мислел. Затова той решата, че с неговите знания и умения ще потърси решение. Така се ражда и идеята за умните сензорни устройства на Pollenity и в последствие Истински мед.

Малко повече за Сергей

Образование

Сергей е бакалавър по „Авиационна техника и технологии“ от Технически Университет София. След това завършва Бизнес администрация в НБУ. Бил е част от програмата „Космически Предизвикателства“ и стипендиант по Иновации и решаване на глобални проблеми към Singularity University / NASA Ames Research Park.

Кариера

Кариерата си започва като проектен мениджър в технологичния сектор, след което започва своята предприемаческа дейност. След години на работа в различни направления на новите технологии, той стартира Bee Smart Technologies, позната днес като Pollenity. Неговата страст към природата го среща с проблемите на пчелите и той запрята ръкави и започва да търси решение.

Пчеларство

Сергей започва като пчелар преди повече от 5 години. Тогава той купува 6 кошера и създава пчелин в с. Петърч. Заедно с баща си започва да отглежда пчелни семейства и да опознава света им и тяхната организация. Днес пчелинът е място за научни експерименти и развиване на нови пчеларски практики.

Защо правя проекта “Осинови кошер“

Чрез проекта “Осинови Кошер” даваме възможност на всеки човек да се докосне до магическия свят на пчелите и да почувства себе си по-близо до природата, като консумира чист и качествен истински мед, но и като посети кошер и почерпи вдъхновение.

Интервю със Сергей Петров

Гледай видео

4:34

image image

Гледай видео

4:34

Регистрация

Вашите лични данни ще бъдат използвани за обработката на поръчката ви и за други цели, описани в нашата политика на поверителност

Имате профил?

Продуктът е добавен в кошницата