Иван Гешев и Екатерина Енева - пчелари в Истински мед

0
icon icon
icon icon

0

Иван Гешев и Екатерина Енева

icon

район

обл. Велико Търново

icon

мед

БИО липов мед

icon

кошери

200

Лабораторни анализи - слънчоглед

Диастазна активност - 28.87

Основен показател, доказващ натуралността на меда. Продължителното излагане на пчелния мед на високи температури понижава съществено диастазната активност и съответно полезността на меда. За долна граница се смята показател 8-9 по Готе.

Съдържание на редуциращи захари - 72.49

Съдържанието на редуциращи захари е критерий за качеството на меда. Нектарните медове трябва да имат редуциращи захари по-високи от 68%. За средна стойност за българските медове се приема ~ 73%

HMF - <3 mg/kg

Съдържанието на хидроксиметилфурфурал (HMF) в меда е показател за нагряването на меда. При нагряване над 45° С, медът губи част от полезните си свойства. Международните хранителни стандарти изискват съдържанието на HMF в меда след обработка да не надвишава 40 mg/kg

Няма антибиотици, сулфонамиди и подтискащи вещества

Използват се като превантивни и терапевтични мерки при заболявания при пчелите. Правилното третиране не достига до меда и не следва да остави каквито и да е следи в него. В Европейския Съюз има политика на нулева толерантност към наличието на антибиотици в състава на меда.

Поленов анализ - 70.50% слънчоглед

Поленовият анализ ни дава информация за процентното съдържание на видовете прашец в състава на даден мед, откъдето можем да разберем от кои растения е направен медът. Според БДС един мед може да се счита за монофлорен ако поленовият му анализ показва над 40% полени от единичен вид. За акациевия и липовия мед този процент е 30, а за лавандуловия - 15%

Слънчоглед от Иван Гешев - лабораторно изпитване 2022 Слънчоглед от Иван Гешев - поленов анализ 2022
Лабораторни анализи - липа

Диастазна активност - 26.16

Основен показател, доказващ натуралността на меда. Продължителното излагане на пчелния мед на високи температури понижава съществено диастазната активност и съответно полезността на меда. За долна граница се смята показател 8-9 по Готе.

Няма наличие на примеси от търговска глюкоза

Наличието на търговска захар в състава на меда е сигурен признак за преднамерено фашифициране на меда с цел повишаване на неговото количество. Това е недопустимо, тъй като на практика представлява заместване на полезните захари на меда с вредни такива.k

HMF - 3.65 mg/kg

Съдържанието на хидроксиметилфурфурал (HMF) в меда е показател за нагряването на меда. При нагряване над 45° С, медът губи част от полезните си свойства. Международните хранителни стандарти изискват съдържанието на HMF в меда след обработка да не надвишава 40 mg/kg

Няма антибиотици, сулфонамиди и подтискащи вещества

Използват се като превантивни и терапевтични мерки при заболявания при пчелите. Правилното третиране не достига до меда и не следва да остави каквито и да е следи в него. В Европейския Съюз има политика на нулева толерантност към наличието на антибиотици в състава на меда.

Поленов анализ - 50.80% липа

Поленовият анализ ни дава информация за процентното съдържание на видовете прашец в състава на даден мед, откъдето можем да разберем от кои растения е направен медът. Според БДС един мед може да се счита за монофлорен ако поленовият му анализ показва над 40% полени от единичен вид. За акациевия и липовия мед този процент е 30, а за лавандуловия - 15%

Липа от Иван Гешев - лабораторно изпитване 2022 Липа от Иван Гешев - поленов анализ 2022
Лабораторни анализи - букет с акация

Диастазна активност - 31.42

Основен показател, доказващ натуралността на меда. Продължителното излагане на пчелния мед на високи температури понижава съществено диастазната активност и съответно полезността на меда. За долна граница се смята показател 8-9 по Готе.

Съдържание на редуциращи захари - 72.18

Съдържанието на редуциращи захари е критерий за качеството на меда. Нектарните медове трябва да имат редуциращи захари по-високи от 68%. За средна стойност за българските медове се приема ~ 73%

HMF - <3 mg/kg

Съдържанието на хидроксиметилфурфурал (HMF) в меда е показател за нагряването на меда. При нагряване над 45° С, медът губи част от полезните си свойства. Международните хранителни стандарти изискват съдържанието на HMF в меда след обработка да не надвишава 40 mg/kg

Няма антибиотици, сулфонамиди и подтискащи вещества

Използват се като превантивни и терапевтични мерки при заболявания при пчелите. Правилното третиране не достига до меда и не следва да остави каквито и да е следи в него. В Европейския Съюз има политика на нулева толерантност към наличието на антибиотици в състава на меда.

Поленов анализ - 26.9% аморфа, 15.9% акация

Поленовият анализ ни дава информация за процентното съдържание на видовете прашец в състава на даден мед, откъдето можем да разберем от кои растения е направен медът. Според БДС един мед може да се счита за монофлорен ако поленовият му анализ показва над 40% полени от единичен вид. За акациевия и липовия мед този процент е 30, а за лавандуловия - 15%

Букет от Иван Гешев - лабораторно изпитване 2022 Букет от Иван Гешев - поленов анализ 2022

Историите на другите пчелари

Виж всички
region image

с. Брягово

(обл. Пловдив)

region image

с. Гита

(обл. Стара Загора)

region image

с. Сухаче

(обл. Плевен)

region image

с. Ярловица

(обл. Видин)

region image

гр. Долни Дъбник

(обл. Плевен)

region image

гр. Алфатар и с. Айдемир

(обл. Силистра)

Вашите лични данни ще бъдат използвани за обработката на поръчката ви и за други цели, описани в нашата политика на поверителност

Имате профил?

Продуктът е добавен в кошницата

Допълнете поръчката си с нашите най-продавани продукти

-5%

+ 37.00

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!
-8%

+ 59.30

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!
-10%
Осинови кошер
от 33.00 - 29.70 лв/ месец

+ 198.00

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!
-15%

+ 352.80

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!

+ 2.40

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!

+ 2.80

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!

+ 3.30

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!

+ 3.30

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!

+ 3.30

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!

+ 3.30

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!

+ 2.80

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!

+ 2.60

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!

+ 3.30

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!

+ 2.40

Купи със своята Мastercard, вземи бонус медени токени и ги размени за различни награди!

Кошница (0)

icon

12.99лв. до безплатна доставка

Вашата кошница е празна.