Иван Гешев и Екатерина Енева - пчелари в Истински мед
пчеларите Иван Гешев и Екатерина Енева сред от своите кошери
пчелинът на Иван Гешев и Екатерина Енева
пчеларят екатерина енева държи пчелна пита от свой кошер
пчеларят иван гешев държи пчелна пита от свой кошер

Иван Гешев и Екатерина Енева

icon

район

обл. Велико Търново

мед

БИО липов мед

кошери

200

Лабораторни анализи - слънчоглед

Диастазна активност - 28.87

Основен показател, доказващ натуралността на меда. Продължителното излагане на пчелния мед на високи температури понижава съществено диастазната активност и съответно полезността на меда. За долна граница се смята показател 8-9 по Готе.

Съдържание на редуциращи захари - 72.49

Съдържанието на редуциращи захари е критерий за качеството на меда. Нектарните медове трябва да имат редуциращи захари по-високи от 68%. За средна стойност за българските медове се приема ~ 73%

HMF - <3 mg/kg

Съдържанието на хидроксиметилфурфурал (HMF) в меда е показател за нагряването на меда. При нагряване над 45° С, медът губи част от полезните си свойства. Международните хранителни стандарти изискват съдържанието на HMF в меда след обработка да не надвишава 40 mg/kg

Няма антибиотици, сулфонамиди и подтискащи вещества

Използват се като превантивни и терапевтични мерки при заболявания при пчелите. Правилното третиране не достига до меда и не следва да остави каквито и да е следи в него. В Европейския Съюз има политика на нулева толерантност към наличието на антибиотици в състава на меда.

Поленов анализ - 70.50% слънчоглед

Поленовият анализ ни дава информация за процентното съдържание на видовете прашец в състава на даден мед, откъдето можем да разберем от кои растения е направен медът. Според БДС един мед може да се счита за монофлорен ако поленовият му анализ показва над 40% полени от единичен вид. За акациевия и липовия мед този процент е 30, а за лавандуловия - 15%

Слънчоглед от Иван Гешев - лабораторно изпитване 2022 Слънчоглед от Иван Гешев - поленов анализ 2022
Лабораторни анализи - липа

Диастазна активност - 26.16

Основен показател, доказващ натуралността на меда. Продължителното излагане на пчелния мед на високи температури понижава съществено диастазната активност и съответно полезността на меда. За долна граница се смята показател 8-9 по Готе.

Няма наличие на примеси от търговска глюкоза

Наличието на търговска захар в състава на меда е сигурен признак за преднамерено фашифициране на меда с цел повишаване на неговото количество. Това е недопустимо, тъй като на практика представлява заместване на полезните захари на меда с вредни такива.k

HMF - 3.65 mg/kg

Съдържанието на хидроксиметилфурфурал (HMF) в меда е показател за нагряването на меда. При нагряване над 45° С, медът губи част от полезните си свойства. Международните хранителни стандарти изискват съдържанието на HMF в меда след обработка да не надвишава 40 mg/kg

Няма антибиотици, сулфонамиди и подтискащи вещества

Използват се като превантивни и терапевтични мерки при заболявания при пчелите. Правилното третиране не достига до меда и не следва да остави каквито и да е следи в него. В Европейския Съюз има политика на нулева толерантност към наличието на антибиотици в състава на меда.

Поленов анализ - 50.80% липа

Поленовият анализ ни дава информация за процентното съдържание на видовете прашец в състава на даден мед, откъдето можем да разберем от кои растения е направен медът. Според БДС един мед може да се счита за монофлорен ако поленовият му анализ показва над 40% полени от единичен вид. За акациевия и липовия мед този процент е 30, а за лавандуловия - 15%

Липа от Иван Гешев - лабораторно изпитване 2022 Липа от Иван Гешев - поленов анализ 2022
Лабораторни анализи - букет с акация

Диастазна активност - 31.42

Основен показател, доказващ натуралността на меда. Продължителното излагане на пчелния мед на високи температури понижава съществено диастазната активност и съответно полезността на меда. За долна граница се смята показател 8-9 по Готе.

Съдържание на редуциращи захари - 72.18

Съдържанието на редуциращи захари е критерий за качеството на меда. Нектарните медове трябва да имат редуциращи захари по-високи от 68%. За средна стойност за българските медове се приема ~ 73%

HMF - <3 mg/kg

Съдържанието на хидроксиметилфурфурал (HMF) в меда е показател за нагряването на меда. При нагряване над 45° С, медът губи част от полезните си свойства. Международните хранителни стандарти изискват съдържанието на HMF в меда след обработка да не надвишава 40 mg/kg

Няма антибиотици, сулфонамиди и подтискащи вещества

Използват се като превантивни и терапевтични мерки при заболявания при пчелите. Правилното третиране не достига до меда и не следва да остави каквито и да е следи в него. В Европейския Съюз има политика на нулева толерантност към наличието на антибиотици в състава на меда.

Поленов анализ - 26.9% аморфа, 15.9% акация

Поленовият анализ ни дава информация за процентното съдържание на видовете прашец в състава на даден мед, откъдето можем да разберем от кои растения е направен медът. Според БДС един мед може да се счита за монофлорен ако поленовият му анализ показва над 40% полени от единичен вид. За акациевия и липовия мед този процент е 30, а за лавандуловия - 15%

Букет от Иван Гешев - лабораторно изпитване 2022 Букет от Иван Гешев - поленов анализ 2022
Твоята кошница
Персонализиран абонаменти
Абонамент
Еднократни продукти
Еднократни подаръци

Междинна сума:

Завърти и спечели!

  • Спечели сладки коледни отстъпки от Истински мед!
  • Виж правилата на играта тук.
Завърти меденото колело!
Never
Remind later
No thanks
Продуктът е добавен в количката

Вашите данни ще бъдат използвание за обработка на поръчките ви и за други цели, описани в нашата политика за поверителност.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.