Румен Балински - Истински мед от производители

0
icon icon
icon icon

0

Румен Балински

icon

район

с. Тотлебен, обл. Плевен

icon

мед

БИО акация, букет и слънчоглед

icon

кошери

130 и 70

Лабораторни тестове - био акация

Диастазна активност - 26.16

Основен показател, доказващ натуралността на меда. Продължителното излагане на пчелния мед на високи температури понижава съществено диастазната активност и съответно полезността на меда. За долна граница се смята показател 8-9 по Готе.

Няма наличие на примеси от търговска глюкоза

Наличието на търговска захар в състава на меда е сигурен признак за преднамерено фалшифициране на меда с цел повишаване на неговото количество. Това е недопустимо, тъй като на практика представлява заместване на полезните захари на меда с вредни такива.

Съдържание на редуциращи захари - 74.10

Съдържанието на редуциращи захари е критерий за качеството на меда. Нектарните медове трябва да имат редуциращи захари по-високи от 68%. За средна стойност за българските медове се приема ~ 73%

HMF - 1.20 mg/kg

Съдържанието на хидроксиметилфурфурал (HMF) в меда е показател за нагряването на меда. При нагряване над 45° С, медът губи част от полезните си свойства. Международните хранителни стандарти изискват съдържанието на HMF в меда след обработка да не надвишава 40 mg/kg

Няма антибиотици, сулфонамиди и подтискащи вещества

Използват се като превантивни и терапевтични мерки при заболявания при пчелите. Правилното третиране не достига до меда и не следва да остави каквито и да е следи в него. В Европейския Съюз има политика на нулева толерантност към наличието на антибиотици в състава на меда.

Поленов анализ - 34.40% акация

Поленовият анализ ни дава информация за процентното съдържание на видовете прашец в състава на даден мед, откъдето можем да разберем от кои растения е направен медът. Според БДС един мед може да се счита за монофлорен ако поленовият му анализ показва над 40% полени от единичен вид. За акациевия и липовия мед този процент е 30, а за лавандуловия - 15%

Акация от Румен Балински - лабораторно изпитване 1 2022 Акация от Румен Балински - лабораторно изпитване 2 2022 Акация от Румен Балински - поленов анализ 2022
Лабораторни тестове - букет със слънчоглед

Диастазна активност - 22.35

Основен показател, доказващ натуралността на меда. Продължителното излагане на пчелния мед на високи температури понижава съществено диастазната активност и съответно полезността на меда. За долна граница се смята показател 8-9 по Готе.

Няма наличие на примеси от търговска глюкоза

Наличието на търговска захар в състава на меда е сигурен признак за преднамерено фалшифициране на меда с цел повишаване на неговото количество. Това е недопустимо, тъй като на практика представлява заместване на полезните захари на меда с вредни такива.

Съдържание на редуциращи захари - 79.20

Съдържанието на редуциращи захари е критерий за качеството на меда. Нектарните медове трябва да имат редуциращи захари по-високи от 68%. За средна стойност за българските медове се приема ~ 73%

HMF - 15.87 mg/kg

Съдържанието на хидроксиметилфурфурал (HMF) в меда е показател за нагряването на меда. При нагряване над 45° С, медът губи част от полезните си свойства. Международните хранителни стандарти изискват съдържанието на HMF в меда след обработка да не надвишава 40 mg/kg

Няма антибиотици, сулфонамиди и подтискащи вещества

Използват се като превантивни и терапевтични мерки при заболявания при пчелите. Правилното третиране не достига до меда и не следва да остави каквито и да е следи в него. В Европейския Съюз има политика на нулева толерантност към наличието на антибиотици в състава на меда.

Поленов анализ - 21.50% слънчоглед, 25.80% върбови

Поленовият анализ ни дава информация за процентното съдържание на видовете прашец в състава на даден мед, откъдето можем да разберем от кои растения е направен медът. Според БДС един мед може да се счита за монофлорен ако поленовият му анализ показва над 40% полени от единичен вид. За акациевия и липовия мед този процент е 30, а за лавандуловия - 15%

Букет със слънчоглед от Румен Балински - лабораторно изпитване 2022 Букет със слънчоглед от Румен Балински - поленов анализ 2022

Историите на другите пчелари

Виж всички
region image

гр. Долни Дъбник

(гр. Долни Дъбник, обл. Плевен)

region image

Видин

( с. Ярловица)

region image

Плевен

(гр. Долни Дъбник)

region image

Силистра

(гр. Алфатар и с. Айдемир)

Регистрация

Вашите лични данни ще бъдат използвани за обработката на поръчката ви и за други цели, описани в нашата политика на поверителност

Имате профил?

Продуктът е добавен в кошницата

Допълнете поръчката си с нашите най-продавани продукти

Кошница (0)

icon

12.99лв. до безплатна доставка

Вашата кошница е празна.