Медът от кориандър е един от най-интересните и вкусни видове мед, който може да се открие на пазара. Той се отличава със своя уникален аромат, който произлиза от цветовете на кориандъра – подправката с деликатен, леко лимонов вкус.

 

Характеристики на мед от кориандър:

Вкус и аромат: Медът от кориандър има специфичен вкус и аромат, който е различен от този на другите видове мед. Той обикновено има сладък вкус с лека пикантност и приятен аромат, който е характерен за цветовете на кориандъра.

Произход и растение: Медът от кориандър идва от нектара на цветовете на кориандъра (Coriandrum sativum). Това растение е познато със своите ароматни листа и бели цветове и се отглежда в различни части на света.

Цветова палитра: Медът от кориандър има своя характерен цвят. Обикновено е светло до средно златист или амбърен. Цветът може да варира в зависимост от местоположението на отглеждане на растението и условията на околната среда.

 

Какви лечебни свойства притежава медът от кориандър?

Подпомагане на храносмилателната система: Медът от кориандър може да помогне при проблеми с храносмилането. Той може да успокоява стомашни разстройства и допринася за нормализирането на храносмилателната функция.

Антибактериални свойства: Изследванията показват, че някои медови сортове, включително и медът от кориандър, имат антибактериални свойства. Те могат да помогнат в борбата с бактериални инфекции и да подпомогнат имунната система.

Антиоксидантна защита: Медът от кориандър може да съдържа антиоксиданти, които помагат на организма да се бори със свободните радикали и да предпазва клетките от увреждане. Това може да помогне за намаляване на възпаленията и риска от различни хронични заболявания.

Подпомагане на имунната система: Кориандърът, от който произлиза медът, се счита за имуномодулатор, който може да подпомогне функцията на имунната система и да засили тялото в борбата срещу инфекции и болести.

 

bio-med-naturalen-istinski-koriandur

Къде в България се добива натурален мед от кориандър?

Известно е, че в България се произвежда мед от кориандър в следните райони: Шумен, Плевен, Пловдив, Сливен, Бургас, Ямбол. Тези райони са подходящи за отглеждането на кориандър, тъй като предлагат подходящи климатични условия и почвени характеристики за растението. Кориандърът обикновено се отглежда като едногодишно растение и цъфти през пролетта или лятото, когато пчелите могат да събират нектара от цветовете му.

Каква е цената на мед от кориандър, спрямо останалите?

Цената на меда от кориандър може да варира в зависимост от неговата произходна местност, производителя и качеството на продукта. Въпреки това, обикновено той се предлага в средния или по-висок ценови диапазон спрямо другите медове.

 

От къде може да си купите истински мед от кориандър?

Поръчайте от тук БИО мед от кориандър от нашия пчелар Димитър Томов. Разгледайте и други видове, налични в нашия онлайн магазин за мед.
 

банер за персонализиран абонамент на мед