Често задавани въпроси за платформата и меда | Истински мед

Често задавани въпроси за мисията на Истински мед и меда, който предлага платформата

“Истински мед” е платформа, свързваща български пчелари и крайни клиенти, търсещи истински качествен мед. Целта ни е да създадем устойчив пчеларски сектор в България, като осигурим честно заплащане за труда и усилията на пчеларите и същевременно предложим качествени продукти с гарантиран произход.

Медът е произведен от български пчелари и техните пчели. Всеки пчелар, присъстващ на платформата, използва нашата сензорна технология – Beebot, чрез която гарантираме високото качество на меда и помагаме на пчеларите да гледат по-здрави и продуктивни пчели.

Всяко бурканче мед, което достига до Вас, преминава през 3 лабораторни теста и се пакетира в цех сертифициран по стандартите на БАБХ. Така ние гарантираме, че медът е качествен, истински и опакован по всички хигиенни стандарти за хранителни продукти. 

Beebot следи в реално време ключови показатели в кошера и изпраща известия на пчеларя, когато намесата му е необходима. По този начин пчеларят знае какво се случва с пчелите му във всеки един момент и при нужда реагира своевременно. Нашата система следи здравния статус на колонията и гарантира, че пчелите са гледани по устойчив начин. Проследяваме всяка стъпка от създаването на всяко бурканче мед – от събрания от пчелите нектар до пакетирането и доставката му до Вашия дом.

Beebot измерва температурата и влажността в кошера и анализира честотите, на които жужат пчелите. Това са важни показатели, свързани със здравето и продуктивността на пчелното семейство и всяка флуктуация от нормата е сигнал за настъпило събитие в колонията. Чрез нашите мощни алгоритми създаваме своеобразен речник между пчеларя и неговите пчели, като му изпращаме доклади за състоянието им и аларми, когато пчелите се нуждаят от намеса. Още за Beebot и другите продукти на Pollenity може да намерите на сайта на компанията.

Всяка партида мед, която ще намерите на платформата ни, е уникална и е много вероятно след изчерпването ѝ да не се появи повече при нас. Това е така, защото пчелите във всеки район събират нектар от различни сезонни растения. Така след прецъфтяването на тези растения, пчелите са насочват към други цветове, от които правят различен мед. Нещо повече, работим с малки пчелари, които произвеждат ограничени количества.

С Истински мед избягваме масовото производство, тъй като държим на качеството и не задължаваме пчеларите с определени количества – всеки качва на платформата ни толкова мед, колкото прецени. В профила на всеки пчелар се описани вкусовите качества на продуктите, които предлага – останалото зависи от Вашите лични предпочитания. 🙂

Купувайки мед от платформата Истински мед, помагате не само на пчеларите да бъдат честно заплатени за труда си, но и на техните пчели. Когато пчеларят има сигурен и устойчив доход, той има възможност да се грижи по-добре за своите пчели и да увеличава броя на своите кошери. От една страна данните, агрегирани от Beebot устройствата на пчеларите ни, им помагат да полагат оптимални грижи за своите кошери, а от друга – се споделят с международни изследвания, търсещи решения на проблема с измирането на пчелите в световен мащаб.

Платформата Истински мед приема плащания с наложен платеж, както и с кредитна или дебитна карта. Като последна стъпка от завършване на поръчката, ще бъдете пренасочени към страница на MyPOS, където да въведете данните от банковата си карта. MyPOS е платежен оператор, който гарантира сигурни плащания и защита на Вашите лични данни. Истински мед не обработва и не съхранява данни за Вашата банкова сметка и банковите карти, които използвате за плащане през платформата. Ако сте заплатили месечен абонамент с карта, всеки месец автоматично ще теглим месечната такса от сметката ви на или около датата на първата поръчка.

Срокът на доставка е до 6 работни дни, като винаги се стараем да изпълняваме поръчките ви максимално бързо. Доставката в рамките на гр. София е безплатна и се извършва в работни дни между 10 и 19 ч. от нашия доставчик. 

За доставки извън София използваме услугите на Еконт, като доставката е за ваша сметка и се заплаща при получаване на пратката. Ако предпочитате да получите меда си в офис на Еконт, моля, напишете адреса на желания от Вас клон в полето Допълнителна информация. Поради спецификата на всяка поръчка (тежест и крайна дестинация) не можем да калкулираме цената на куриерската услуга на Еконт преди да обработим ръчно поръчката. По тази причина доставката не се начислява към крайната цена на поръчката, а се заплаща отделно, при получаване на доставката. Можете да изчислите приблизителната цена на куриерската услуга тук. Ако живеете в София и предпочитате доставка до офис на Еконт, доставката също е за ваша сметка.

За да смените адреса за доставка, можете да ни пишете, като уточните номера на поръчката (ще го намерите в имейла, потвърждаващ поръчката) и новия адрес, на който бихте искали да получите меда си.

Имате възможност да въведете кода за отстъпка при разглеждане на количката с избраните от Вас продукти или при попълване на данните за приключване на поръчката.

Разбира се. Разгледайте предлаганите от нас месечни абонаменти: пакетите от програма Осинови кошер и пакет Подаръкът на пчелите. За изготвяне на персонална оферта можете да ни пишете на e-mail: [email protected]

При завършване на поръчката можете да въведете данните на компанията в полето Допълнителна информация. Ако вече сте завършили поръчката, можете да ни пишете, като уточните номера на  поръчката (ще го намерите в имейла, потвърждаващ поръчката) и изпратите данните за фактура. 

Моля, имайте предвид, че не издаваме фактури на фирми за пакети от програма Осинови Семеен кошер. За бизнес предложения можете да разгледате страницата ни за корпоративни клиенти.

Кутията, в която ще получите меда, е направена от рециклирани материали и е 100% рециклируема. Нещо повече – чрез нея можете да разнообразите “менюто” на пчелите около Вас. На дъното на кутията има семенца от медоносни растения, вградени в парче рециклирана хартия. Нея може да засъдите в почва на открито и така да поникнат красиви цветя – източник на вкусен нектар за пчеличките. А кутията може да върнете на нашия доствчик или да рециклирате. 

За да избегнем излишна логистика, най-лесният начин да ни върнете празно бурканче, е като го предадете на нашия доставчик, когато получавате новата си поръчка. Той от своя страна ще ви даде код за отстъпка, който можете да въведете при следваща поръчка.

Профилът на пчелар става неактивен при изчерпване на продукцията му. Продукцията на мед е циклична и често пчеларите ни качват на платформата нови партиди току-що изваден мед. Ако сте харесали меда на някой пчелар, следете профила му за нови попълнения.

Разбира се. Целта ни е да достигнем до повече отговорни пчелари и да подкрепим усилията им чрез нашите технология и платформа. Ако имате познат пчелар, който би искал да се включи в Pollentiy Honey, не се колебайте да ни пишете.

Краткият отговор е Не. Кристализацията (т.нар захаросване) е естествен процес, продиктуван от наличието на над 70% монозахариди (глюкоза и фруктоза) в меда. Всеки истински мед се захаросва, като в зависимост от растенията, от чиито нектар е направен, процесът е по-бърз (напр. рапица) или по-бавен (акация). Ако един мед не се захаросва дори след продължителен период от време, това е индикация за смесването му с други съставки. 

Close Menu
×
×

Cart