Потопете се в света на пчелите на 22 май, с помощта на Истински мед и Фондация “Да спасим пчелите”. Целодневното събитието ще се проведе в Южен парк, гр. София с начален час 10:00 ч сутринта. Подгответе се за сладки изненади и забавления, за малки и големи.

На 20 май празнуваме нашите най-важни опрашители – медоносните пчели, които предоставят безценна услуга на нашето общество и са един от най-важните сегменти от нашата хранителна верига. 30% от всичко, което слагаме на трапезите си, дължим директно на усилията на пчелите. За четвърта поредна година ще отпразнуваме “Световният ден на пчелите” и стремежа си към устойчиво земеделие с тематично пчелно събитие.

 

Основни активности:

bazar-med-denqt-na-pchelite

 

Базар мед

Пазарът ще се състои от 6 щанда, предлагащи български пчелни продукти директно от производителя. На посетителите ще бъде предложено голямо разнообразие от продукти, като български мед, пчелен прашец, дървени лъжици за мед и други продукти, свързани със света на пчелите.

lekcii-sreshta-istinski-pchelari

Отворени разговори на живо по различни теми, включително, но не само:
Значение и място на пчелите в околната среда, живот и поведение на пчелите, елементи на пчелния кошер и ползи от пчелните продукти.

Всички поканени пчелари са част от програмата „Осинови кошер“ на Истински мед, или ще бъдат проверявани от тях за качеството на техните продукти. Те са подготвени и опитни за забавление на семейства и групи от хора, тъй като редовно приветстват гости по време на активния пчеларски сезон.

 

“Изгубената пчела” игра за най-малките

igra-denqt-pchelite-izgubenata-pchela
Фолклорният колектив „Таратанци“ разработи детска игра, в която деца на възраст между 7 и 10 години пресъздават предварително зададен сценарий, който разказва историята на изгубена пчела. Играта е последвана от разговор с децата по темата за пчелите и тяхното място в света.

 

По време на фестивала ще се случат още:

  • Демонстрация истински мед

Практическо ръководство за това как да се идентифицира фалшив мед, традиционни методи за разбиране на качеството на пчелните продукти и разбиване на митове на известни заблуди.

  • Клас по рисуване за деца с Mellindart – Мел Рисува

Безплатни уроци и занимания по рисуване с образователни елементи и разговори свързани с пчелите.

  • Кампания за събиране на празни бурканчета от “Истински мед”

Събитието има за цел да запознае хората с важността на пчелите в природата и трудностите в пчеларството, и макар за ден, да ги потопи в техния свят.

Основни спонсори на събитието са BNP Pariba Лични финанси, Kaufland България и HiPP. Компании, които са силно ангажирани с каузата на пчелите и са част от семейството на “Осинови кошер”.

sponsori-denqt-na-pchelite

Посетете уебсайта на Истински мед и научете повече за програмата “Осинови кошер”.

Научете повече за инициативите на Фондация “Да спасим пчелите” и как можете да ги подкрепите: https://bees4peace.com/.

Линк към събитието във Facebook: https://fb.me/e/H6Gy3gF2

 

банер за персонализиран абонамент на мед