Мед букет от Георги Александров и сем. Янакиеви - Истински мед от Поленити

Selected:

Мед букет от Георги Александров и сем. Янакиеви

10.00лв.

Мед букет от Георги Александров и сем. Янакиеви

10.00лв.

  • Висококачествен полифлорен мед.
  • Букет от горски билки, драка и акация.
  • Добит през 2020 г. в с. Първенец и гр. Куклен
  • 450 гр.

Описание

Георги е пчелар, в района на Родопи планина, близо до гр. Куклен и с. Първенец, като се грижи за близо 250 кошера на своя пчелин и помагайки на сем. Янакиеви.

Георги участва в програмата “Осинови кошер” 🐝 [Очаквайте скоро]

 

 

Историята ми като пчелар започна преди 3 години. Роден съм в Пловдив, но съм израснал в село Белозем. Семейство ми са земеделци и аз от малък опознавах природата и някак съвсем естествено пчелите събудиха интереса ми. Желанието да ги наблюдавам и да се грижа за тях се зароди в началото на висшето ми образование. Докато учех Икономика на туризма в УХТ Пловдив все повече се увличах по пчелите и се интересувах какво е да си пчелар. През годините сменях различни работни позиции, но не намирах своето място и продължавах да търся.

След няколко години на информиране и знания на теория се престраших и сложих 2 кошера в двора си. Случайно или не година по-късно се срещнах със семейство Янакиеви и те ми се довериха да работим заедно. Сега работя като пчелар както на моя, така и на техния пчелин, грижейки се и за 250 пчелни семейства разпределени в два пчелина. Те се намират се в полите на Родопите, където добиваме прекрасен и вкусен горски букет от драка, акация, липа и горски билки.

Въпреки нелекият физически труд  обожавам да съм на пчелина сред природата и да се трудя заедно с пчелите. Това ме кара да се чувствам жив и свободен.

За мен пчелите са невероятни. Пчелното семейство е пример за едно идеално общество, те функционират в уникален синхрон, като цялостен организъм. Докато се грижа за тях аз се уча и вярвам, че трудът ми е за една добра кауза.

Знам, че все още съм начинаещ пчелар, но имам желанието и ентусиазма да продължавам да се развивам в тази посока.

Също може да ви хареса…

Close Menu
×
×

Cart