Био липов мед от Владимир и Антония | Истински мед

Selected:

Био липов мед от Владимир и Антония

11.00лв.

Out of stock

Био липов мед от Владимир и Антония

11.00лв.

  • Висококачествен био сертифициран липов мед.
  • С нежен цвят и сладък липов вкус.
  • Добит през 2019 г. в Габровска област.
  • 450 гр.

Изчерпан

Описание

Висококачествен био сертифициран липов мед, произведен от Владимир Кънев и Антония Кисьова

Владимир Кънев и Антония Кисьова се срещат случайно преди 5 години на пчелина на Влади. Двамата са от различни светове, но любовта към природата ги свързва и днес те отглеждат заедно над 120 кошера в изоставеното с. Дебелцово, обл. Габрово. Двамата се грижат за своите пчели на едно магическо място до яз. Александър Стамболийски, отдалечени от градския живот. Те произвеждат био сертифициран мед букет и био липов мед, които имат уникален вкус и чистота. Освен това експериментират с използването на глинени кошери, които са един забравен екологичен начин за отглеждане на нашите любими животинки – пчелите.

Влади и Тони участват в програмата “Осинови кошер” 🐝

Ето какво ни разказа Влади: “Мога да кажа, че около мен винаги е имало пчелички. Баща ми се грижеше за 15-16 пчелни семейства, бяха в двора в къщата, в която живеехме. Още от 9-10 годишен стоях и гледах пчеличките как летят, как носят прашец по крачетата си, как пчелите стражи не допускат и гонят чуждите. Тогава още нищо не разбирах, помагах само за ваденето на меда. И така в последствие с годините започнах и аз да се грижа за пчелните семейства.

След завършване на училище се записах в университет с инженерна специалност. Но не беше за дълго, защото знаех, че това не е моята страст. Моят живот е някъде там, далеч от града, в някое спокойно село сред природата. Затова и се преместих да живея в с.Къкрина в една стара наследствена къща. След това закупих имот и направих пчелин в изоставеното село Дебелцово точно над яз.Александър Стамболийски. До селото няма асфалтов път и понякога стигането до там е истинско приключение. Избрах това място, защото се намира далеч от обработваеми площи и замърсяване. За няколко години увеличих кошерите на около 120 и днес пчелинът ми е био-сертифициран по всички стандарти.

Така през лятото на 2016г. за първи път срещнах и моята приятелка Антония, точно там в това изоставено село, на пчелина, докато работех по кошерите. Тя е момиче, което е живяло цял живот в големи градове в България и чужбина. В този момент се появи съвсем случайно на пчелина, докато се разхождала из природата. Така се запознахме и станахме партньори. Оттогава насам пчеличките се превърнаха в част и от нейния живот и днес се грижим за тях заедно. 

Добивите ни на мед не са големи, понеже районът е на около 500м височина само с ливадна и горска растителност. Но вкусът и качеството на меда са на изключително на високо ниво.“

Също може да ви хареса…

Close Menu
×
×

Cart