Био липов мед от Илиян Стратиев | Истински мед

Selected:

Био мед от глог от Илиян

14.00лв.

Био мед от глог от Илиян

14.00лв.

  • Висококачествен мед от глог от специалната ни селекция
  • Със сертификат за биологично пчеларство
  • Добит през 2021 г. в област Силистра
  • 450 гр.

Описание

Висококачествен bio сертифициран мед от глог, произведен от Илиян Стратиев

Илиян Стратиев е пчелар от област Силистра, където отглежда два биологични пчелина с над 150 кошера в с. Алфатар в ДЛС “Каракуз” и с. Айдемир в м. “Сребърна скрипца”. Неговата съдба го води към пчелите по случаен път – той оставя зад гърба си градския живот и управлението на заведения, след като е запленен от красотата на света на пчелите. Оттогава нищо не може да го откаже от грижата за тях, дори злополучна година, когато губи почти всички свои кошери – Илиян преодолява трудностите и продължава.

Илиян участва в програмата “Осинови кошер” 🐝

“В моето семейство никой не се е занимавал с пчеларство преди мен, дори детските ми спомени са, че ме плашеха да стоя настрана от тях, но … пораснах и вече можех сам да градя мнението си! 

И така през 2003 година бях на гости на приятел, чиито родители отглеждаха пчели и от дума на дума реших да отида на семейния им пчелин, за да им помогна с работата. Беше ми интересно да погледна отблизо как изглеждат кошер, пчела работничка, търтей, кралица, пило – изобщо какво представлява пчеларството от първа ръка. След посещението ми останах много впечатлен! Също така бях ентусиазиран и с променено мислене за тези прекрасни „животинки“. По това време живеех в „големия град“ и нямах възможност да продължа с това начинание. Доста време измина след посещението ми на този пчелин –  цели 9 години! 

В един момент животът ми така се стече, че ме завърна в родния ми град Силистра, където вече можех да опитам и аз да стана пчелар. И така, закупих първите си 3 пчелни семейства от приятел, осигурих си терен – гора в близост до биосферен резерват „Сребърна“ и започнах да реализирам своята мечта! С такова желание и страст се грижех за пчеличките, че още през първата година увеличих кошерите на 5, а на следващата година вече имах 8. След 3 години вече стопанисвах 18 пчелни семейства и се чувствах горд ПЧЕЛАР. Това бяха най-хубавите години – когато се учех, гледах и нямах търпение да отворя и погледна кошера отвътре, как се е развил, как се увеличава популацията от пчели работнички и търтеи, да намеря кралицата… Всичко, свързано с кошера ми беше магическо! 

 

Също може да ви хареса…

Close Menu
×
×

Cart