Био липов мед от Илиян Стратиев | Истински мед

Selected:

Мед букет от полски билки и акация от Райме

11.00лв.

Мед букет от полски билки и акация от Райме

11.00лв.

  • Висококачествен мед букет от полски билки и акация
  • Добит през 2021 г. в област Тутракан
  • 450 гр.
Категории: ,

Описание

Висококачествен мед букет от полски билки и акация, произведен от Райме Мехмедова

Райме е пчелар от района на Тутракан, където отглежда 35 кошера., Тя планира да ги удвои до края на годината, а вие можете да ѝ помогнете. Съчетавайки работата си в голяма международна компания с отглеждането на пчели, тя е пример за това как можем да бъдем близо до природата въпреки натовареното ежедневие.

Райме участва в програмата “Осинови кошер” 🐝, като включването ѝ в платформата има своята предистория. Като част от екипа на един от нашите корпоративни клиенти, тя получава коледен подарък, изработен от нас. Това я провокира да разбере повече за “Истински мед” и да кандидатства като пчелар.

Ето какво ни разказа Райме: “Занимавам се с пчеларство официално от 7 години. А как започнах? Баща ми беше добър пчелар и като малки винаги ни водеха с брат ми на пчелина, а там си прекарвахме повече от чудесно.Така че цялото ми детство е минало покрай жуженето на пчелите. Няма друг по-успокояващ звук за мен от този на пчелите. Покрай тях, далеч от всичко, е най- голямото спокойствие и най-приятната почивка. Започнах с 10-тина кошера подарени от тати. С времето и с негова помощ успях да ги увелича на 35 кошера. Идеята ми е да ги удвоя, защото да се занимавам с пчеларство ми е хоби, което ми напомня за детството и най-вече за тати. Сега се старая по същия начин да предам всичко на своите деца – да имат детство сред природата. Това са толкова работливи животинки, че не могат да се сравнят с нищо друго. Пчелите в даден кошер са толкова  стриктни и подредени в работата си, че изпълват душата на човек.

Пчелинът ми се намира в близост до р.Дунав край с.Нова Черна общ.Тутракан. През пролетта цъфтят най-различни цветенца и билки, от които пчелите събират пъстър прашец и мед от пролетен букет. По-късно идва ред на липа и лавандула, последван от слънчоглед и през късните летни дни отново се сдобиваме с мен от букет. Местността, където се намира пчелинът, е предимно от пасища.”

 

 

Също може да ви хареса…

Close Menu
×
×

Cart