Висококачествен липов мед от Методи Михайлов | Истински мед

Selected:

Липов мед от Методи

10.00лв.

Out of stock

Липов мед от Методи

10.00лв.

  • Висококачествен липов мед.
  • Полезен при безсъние и бронхитни състояния.
  • Добит през 2019 г. в с. Петърч.
  • 450 гр.

Изчерпан

Категории: ,

Описание

Висококачествен липов мед от Методи Михайлов

Методи Михайлов има 4 пчелина – един по поречието на р. Дунав, един в с. Петърч, експериментален пчелин на покрива на шестнайсет-етажен блок в София и горски пчелин в Самоков. Слабо известен факт е, че медът от градски кошери не отстъпва по качества на меда, добит в по-отдалечени региони. В някои случаи даже е по-качествен, поради факта, че в градовете никой не третира растителността с така вредните за пчелите пестициди.

Ето какво ни разказа за себе си Методи: “Моят учител е Георги Осиковски – един от големите пчелари в България. Започнах на шега цялата история, без да съм потомствен пчелар. В момента гледам пчели на четири места. Големият ми пчелин е на брега на река Дунав, вторият е в село Петърч до София, един експериментален пчелин в центъра на София на 16-ия етаж на една софийска панелка и пет кошера в Самоков – за един по-специален мед.

Защо станах пчелар?
– Ами … допадна ми, хареса ми и се превърна в любовта на живота ми. За мен увлечението към пчелите не е хоби, не е практика, а е ЛЮБОВ. Нещо, което е за цял живот.

Защо са важни пчелите?
– Няма живот без пчелите. Много малко хора осъзнават, че режем клона, на който седим. Всъщност думите на Айнщайн не са случайни (“Изчезнат ли пчелите, след 4 години ще изчезнем и ние”). Най-напред  ще започне да не стига храната, постепенно ще изчезне и накрая ще си отидем и ние както пчелите.”

Вижте и другия вид мед, който Методи предлага на нашата платформа, тук.

Също може да ви хареса…

Close Menu
×
×

Cart