Манов мед с магарешки бодил - Георги Георгиев | Истински мед

Selected:

Манов мед с магарешки бодил от Георги

12.00лв.

Out of stock

Манов мед с магарешки бодил от Георги

12.00лв.

  • Висококачествен манов мед с нектар от магарешки бодил
  • От района на Стара Загора
  • Силно антибактериално действие, което подсилва имунната система
  • 450 гр.

Изчерпан

Категория:

Описание

Висококачествен манов мед с магарешки бодил от Георги Георгиев

Георги Георгиев е пчелар от повече от 17 години. Занимава се пчели още от ученик, започвайки с един кошер. Днес се грижи за 100 пчелни семейства. 

През една лятна ваканция на село Георги хваща първия си рой. Въпреки че няма пчелари в семейството му, първата среща с пчелите пробужда любопитството му да научи повече за живота и за това как се добиват пчелните продукти. След прочитането на първата пчеларска книга, която получава от възрастен пчелар от селото, Георги разбира, че е роден на същата дата, на която честваме и паметта на св. Харалампий – закрилник на пчеларите. Георги вярва, че в живота няма случайни неща. Съвпадението в датите го подтиква още повече към пчеларския занаят и той започва да се интересува все повече от пчелите, да научава повече за тях и да става все по-добър пчелар.

За него пчелите са страст: “Споделената любов към тези трудолюбиви насекоми ме зарежда с много енергия  въпреки физическата работа и грижите около пчелите. Пчелите и работата с тях са моето хоби, което се превърна и в моя сбъдната мечта.”.

 

пчеларят Георги Георгиев с медени продукти от своя пчелин

 

Произход и състав на меда

Георги пчеларства в района на Стара Загора, в местност с пресечен терен, което помага за изобилие от цветен прашец от ранна пролет до късна есен. Пчелите се радват на разнообразна паша от поляните, дъбовите гори и техническите култури и овощни градини в непосредствена близост до пчелина, както и от свободно растящи билки и растение около напоителни канали и река Съзлийка, вливаща се в река Марица.

Медът на Георги е преобладаващо манов, смесен от пчелите с нектар от магарешки бодил. Комплексът от биологични активни вещества в мановия мед, комбиниран с минералите, витамините и аминокиселините в нектара от магарешки бодил, обуславя неговия мощен антибактериален ефект, укрепващ имунната система на човека.

 

Допълнителна информация

Добавете коледна опаковка

Да, Не

Close Menu
×
×

Cart