Манов мед със слънчоглед | Истински мед

Selected:

Манов мед със слънчоглед от Георги

12.00лв.

Out of stock

Манов мед със слънчоглед от Георги

12.00лв.

  • Висококачествен манов мед със слънчоглед
  • Добит през 2020 г. в района на Стара Загора
  • Богат на калий и желязо
  • 450 гр.

Изчерпан

Категории: ,

Описание

Висококачествен манов мед със слънчоглед от Георги Георгиев

Георги Георгиев е пчелар от повече от 17 години. Занимава се пчели още от ученик. Днес се грижи за 100 пчелни семейства в с. Арнаутито, в близост до Стара Загора. Пчелинът на Георги се намира в местност с пресечен терен, което помага за изобилието от цветен нектар и прашец от ранна пролет до късна есен. Пчелите се радват на разнообразна паша от поляните, дъбовите гори, техническите култури и овощните градини в непосредствена близост до пчелина. Свободно растящите билки и цветя около напоителните канали и по поречието на река Съзлийка също осигуряват разнообразна храна за пчелите на Георги.

Мановият мед примесен от пчелите с нектар от слънчоглед е интересна и вкусна комбинация, събитаща в себе си силен манов аромат с нежни слънчогледови нотки. Медът е полезен за подсилване на имунната система, помага при простудни състояния, гастрит и язва.

Интересен факт: във всяка кутийка Истински мед има семеца от медоносни растения, които можете да засадите и да помогнете на пчелите около Вас да разнообразят диетата си. В микса семена има и фацелия.

Вижте и другия вид мед, който Георги предлага на нашата платформа, както и историята му как е станал пчелар, тук.

Също може да ви хареса…

Close Menu
×
×

Cart