Манов мед със слънчоглед от Георги

12 лв.

  • Висококачествен манов мед със слънчоглед
  • Добит през 2020 г. в района на Стара Загора
  • Богат на калий и желязо
  • 450 гр.

Налично за предварителни продажби

Моля съгласете се с Общите условия

Купи - 12 лв

подкрепяш директно български пчелар

ОПИСАНИЕ

Висококачествен манов мед със слънчоглед от Георги Георгиев

Георги Георгиев е пчелар от повече от 17 години. Занимава се пчели още от ученик. Днес се грижи за 100 пчелни семейства в с. Арнаутито, в близост до Стара Загора. Пчелинът на Георги се намира в местност с пресечен терен, което помага за изобилието от цветен нектар и прашец от ранна пролет до късна есен. Пчелите се радват на разнообразна паша от поляните, дъбовите гори, техническите култури и овощните градини в непосредствена близост до пчелина. Свободно растящите билки и цветя около напоителните канали и по поречието на река Съзлийка също осигуряват разнообразна храна за пчелите на Георги.

Мановият мед примесен от пчелите с нектар от слънчоглед е интересна и вкусна комбинация, събитаща в себе си силен манов аромат с нежни слънчогледови нотки. Медът е полезен за подсилване на имунната система, помага при простудни състояния, гастрит и язва.

Интересен факт: във всяка кутийка Истински мед има семеца от медоносни растения, които можете да засадите и да помогнете на пчелите около Вас да разнообразят диетата си. В микса семена има и фацелия.

Вижте и другия вид мед, който Георги предлага на нашата платформа, както и историята му как е станал пчелар, тук.

Как помагам?

За да защитим пчелите на България, трябва да запазим пчеларите. Ниската изкупна цена на пчелните продукти е основната причина за големия брой отказващи се пчелари в последните години.

Затова от Истински мед изкупуваме продукцията от пчеларите на справедлива цена и ги свързваме с техните клиенти.

Всяко бурканче мед директно финансира пчеларя, а Вие получавате истински мед, тестван и пакетиран в сертифицирани фабрики.

Доставка на мед

Доставката се извършва в рамките на 7 работни дни с фирма Еконт до желан от Вас адрес или удобен офис на куриера и се начислява при завършване на поръчката.

Преди изпращане на поръчаната стока Търговецът има право да се свърже с Потребителя на посочения от него телефон, с цел уточняване на детайли за поръчката и/или доставката.

 

Доставката е безплатна при поръчка над 50 лв. и в размер на 5 лв. за поръчка под 50 лв.

FAQ

Какво е платформата Истински мед?

“Истински мед” е платформа, свързваща български пчелари и крайни клиенти, търсещи истински качествен мед. Целта ни е да създадем устойчив пчеларски сектор в България, като осигурим честно заплащане за труда и усилията на пчеларите и същевременно предложим качествени продукти с гарантиран произход.

Кой произвежда меда?

Медът е произведен от български пчелари и всеки от застава с името си зад своя продукт. В кутията на меда ще намерите етикет, посочващ кой е пчеларят производител.

Как се гарантира качеството на меда?

Всяко бурканче мед, което достига до Вас, преминава през 3 лабораторни теста и се пакетира в цех сертифициран по стандартите на БАБХ. Така ние гарантираме, че медът е качествен, истински и опакован по всички хигиенни стандарти за хранителни продукти.

 

Проследяваме всяка стъпка от събрания от пчелите нектар, ваденето на меда до пакетирането и доставката му до Вашия дом.