Мед букет от Антон Стефанов | Истински мед

Selected:

Мед букет от Антон Стефанов

11.00лв.

Out of stock

Мед букет от Антон Стефанов

11.00лв.

  • Висококачествен полифлорен мед.
  • Букет от детелина, фий и мащерка.
  • Добит през 2020 г. в района на Свиленград, Югоизточни Родопи и Сакар.
  • 450 гр.

Изчерпан

Категории: ,

Описание

Висококачествен мед – букет от детелина, фий и мащерка, произведен от Антон Стефанов

Антон и неговата съпруга Милена, заедно с техните пчели, са сърцето на семейната пчеларска ферма. Антон е наследствен пчелар и още като дете усвоява основни умения от баща си, който отглежда 20 кошера. По-късно превръща това в свое призвание. С подкрепата на своята съпруга Милена, която споделя страстта му, днес семейство Стефанови имат 150 кошера и развиват подвижно пчеларство в района на Свиленград между Югоизточните Родопи, поречието на река Марица и Югозападен Сакар. Букетът от детелина, фий и мащерка има силно антисептично и антибактериално действие и се използва като лек срещу болно гърло и настинки, както и за подсилване на имунната система.

Антон и Милена участват в програмата “Осинови кошер” 🐝

Какво ни разказа Антон: “Съчетавайки традициите с новостите в пчеларството, ние се стремим да развиваме бутиково производство с доказано качество и да допринесем към глобалната кауза за опазване на пчелите от изчезване. За нас пчеларството не е просто занаят, то е призвание, съчетано със знания и умения, трупани с години практика. 

Освен високото качество на нашите натурални пчелни продукти, за нас е много важно да допринесем за увеличаване на културата на потребителите както по отношение на пчелните продукти, така и по отношение на пчелите и тяхната значимост в живота ни – екологична и социална. Пчелите са важен учител за нас и неизчерпаем източник на вдъхновение.”

Семейство Стефанови следят тенденциите и обогатяват знанията си всекидневно. Антон е председател на пчеларското дружество “Тракийска пчела” в Свиленград. Техните пчелни продукти имат уникален вкус благодарение на богата флора в района. Подвижното пчеларство им позволява да осигуряват на пчелите разнообразна и питателна паша – слънчоглед, кориандър, мащерка, детелина, фий, риган, маточина, магарешки бодил, липа, акация и други цъфтящи билки, дървета и храсти. Антон и Милена добиват неповторим мед букет, а освен пчелен мед, те произвеждат и цветен пчелен прашец и клей (прополис).

Също може да ви хареса…

Close Menu
×
×

Cart