Мед букет от драка, кориандър и фацелия | Истински мед

Selected:

Мед букет от Георги

11.00лв.

Out of stock

Мед букет от Георги

11.00лв.

  • Висококачествен мед букет от кориандър, драка и фацелия
  • Добит през 2020 г. в района на Стара Загора
  • Богат на етерични масла, цинк и желязо
  • 450 гр.

Изчерпан

Категории: ,

Описание

Висококачествен мед букет от драка, кориандър и фацелия

Георги Георгиев е пчелар от повече от 17 години. Занимава се пчели още от ученик. Днес се грижи за 100 пчелни семейства в с. Арнаутито, в близост до Стара Загора. Пчелинът на Георги се намира в местност с пресечен терен, което помага за изобилието от цветен нектар и прашец от ранна пролет до късна есен. Пчелите се радват на разнообразна паша от поляните, дъбовите гори, техническите култури и овощните градини в непосредствена близост до пчелина. Свободно растящите билки и цветя около напоителните канали и по поречието на река Съзлийка също осигуряват разнообразна храна за пчелите на Георги.

Букетът от кориандър, драка и фацелия е изключително интересна и рядка комбинация. Пчелите сами са смесили нектара на трите растения, произвеждайки по този начин мед, богат на желязо, мед, цинк и калций. Етеричните масла на кориандъра и фацелията допринасят за наситения аромат на меда и силните му лечебни свойства при проблеми с храносмилането, ревматични болки и сърдечно-съдови заболявания.

Интересен факт: във всяка кутийка Истински мед има семеца от медоносни растения, които можете да засадите и да помогнете на пчелите около Вас да разнообразят диетата си. В микса семена има и фацелия.

Вижте и другия вид мед, който Георги предлага на нашата платформа, както и историята му как е станал пчелар, тук.

Също може да ви хареса…

Close Menu
×
×

Cart