Мед букет от сем. Маринови

10.00 лв.

  • Висококачествен полифлорен мед.

грамаж

450 гр.

вкус

ливадни цветя и билки, слънчоглед

img

Добит през 2021 г. в с. Горна Малина

Изчерпан

Моля съгласете се с Общите условия

Купи - 10.00 лв

подкрепяш директно български пчелар

ОПИСАНИЕ

Цветанка Маринова започва да се грижи за пчели през 2013, заедно със сина си Николай. Тогава близо до техния дом в с. Горна Малина, София те създават своя пчелин. Започват с 2 кошера, подарени им от приятел, а днес вече се грижат за 30 пчелни семейства. Бързо това става любимо занимание на цялото семейство, като в последните години синът й се грижи за кошерите, защото Цветанка е пенсионер и вече няма сила да извършва всички тежки пчеларски задачи. Година след година в отглеждането на пчелите се включват и внуците на Цветанка. Днес с любов и грижа мъжете от семейство Маринови поддържат започнатия от Цветанка занаят.  

Сем. Маринови не приема това за бизнес. Николай и най-големият му син са IT специалисти и гледат на отглеждането на пчели като на мисия, а не като средство за изкарване на пари. Като модерни градски хора те са притеснени от глобалната тенденция за изчезването на пчелите. Затова ги отглеждат по натурален начин и ги третират само с препарати на билкова основа. Освен това въвеждат нови технологии и иновации с цел оптимизиране на работата си. Медът, добит от техните кошери, е разнообразен – от полски и горски билки, липа, слънчоглед и други. 

“За нас пчелите са биологично важен и ценен ресурс за опрашване в селското стопанство. Изчезването на пчелите би означавало крах на естествената екосистема. Това би причинило страдания не само на растенията, но и на зависещите от тях животински видове и в последствие и нас – хората.”

 

 

Как помагам?

За да защитим пчелите на България, трябва да запазим пчеларите. Ниската изкупна цена на пчелните продукти е основната причина за големия брой отказващи се пчелари в последните години.

Затова от Истински мед изкупуваме продукцията от пчеларите на справедлива цена и ги свързваме с техните клиенти.

Всяко бурканче мед директно финансира пчеларя, а Вие получавате истински мед, тестван и пакетиран в сертифицирани фабрики.

Доставка

Доставката се извършва в рамките на 7 работни дни с фирма Еконт до желан от Вас адрес или удобен офис на куриера и се начислява при завършване на поръчката.

Преди изпращане на поръчаната стока Търговецът има право да се свърже с Потребителя на посочения от него телефон, с цел уточняване на детайли за поръчката и/или доставката.

 

Доставката е безплатна при поръчка над 50 лв. и в размер на 5 лв. за поръчка под 50 лв.

FAQ

Какво е платформата Истински мед?

“Истински мед” е платформа, свързваща български пчелари и крайни клиенти, търсещи истински качествен мед. Целта ни е да създадем устойчив пчеларски сектор в България, като осигурим честно заплащане за труда и усилията на пчеларите и същевременно предложим качествени продукти с гарантиран произход.

Кой произвежда меда?

Медът е произведен от български пчелари и всеки от застава с името си зад своя продукт. В кутията на меда ще намерите етикет, посочващ кой е пчеларят производител.

Как се гарантира качеството на меда?

Всяко бурканче мед, което достига до Вас, преминава през 3 лабораторни теста и се пакетира в цех сертифициран по стандартите на БАБХ. Така ние гарантираме, че медът е качествен, истински и опакован по всички хигиенни стандарти за хранителни продукти.

 

Проследяваме всяка стъпка от събрания от пчелите нектар, ваденето на меда до пакетирането и доставката му до Вашия дом.

Опитайте меда на нашите пчелари

Истински мед директно от производител. Всеки буркан е тестван и пакетиран в сертифициран цех.