Висококачествен мед букет от сем. Маринови | Истински мед

Selected:

Мед букет от сем. Маринови

10.00лв.

Out of stock

Мед букет от сем. Маринови

10.00лв.

  • Висококачествен полифлорен мед.
  • Букет от слънчоглед и полски билки.
  • Добит през 2020 г. в с. Горна Малина, Софийска област.
  • 450 гр.

Изчерпан

Категории: ,

Описание

Висококачествен мед букет от сем. Маринови

Цветанка Маринова започва да се грижи за пчели през 2013, заедно със сина си Николай. Тогава близо до техния дом в с. Горна Малина, София те създават своя пчелин. Започват с 2 кошера, подарени им от приятел, а днес вече се грижат за 30 пчелни семейства. Бързо това става любимо занимание на цялото семейство, като в последните години синът й се грижи за кошерите, защото Цветанка е пенсионер и вече няма сила да извършва всички тежки пчеларски задачи. Година след година в отглеждането на пчелите се включват и внуците на Цветанка. Днес с любов и грижа мъжете от семейство Маринови поддържат започнатия от Цветанка занаят.  

Сем. Маринови не приема това за бизнес. Николай и най-големият му син са IT специалисти и гледат на отглеждането на пчели като на мисия, а не като средство за изкарване на пари. Като модерни градски хора те са притеснени от глобалната тенденция за изчезването на пчелите. Затова ги отглеждат по натурален начин и ги третират само с препарати на билкова основа. Освен това въвеждат нови технологии и иновации с цел оптимизиране на работата си. Медът, добит от техните кошери, е разнообразен – от полски и горски билки, липа, слънчоглед и други. 

“За нас пчелите са биологично важен и ценен ресурс за опрашване в селското стопанство. Изчезването на пчелите би означавало крах на естествената екосистема. Това би причинило страдания не само на растенията, но и на зависещите от тях животински видове и в последствие и нас – хората.”

 

 

Също може да ви хареса…

Close Menu
×
×

Cart