Мед букет от Михаела Колева

10.00 лв.

  • Висококачествен полифлорен мед.

грамаж

450 гр.

вкус

слънчогледов

img

в покрайнините на гр. Долни Дъбник

Изчерпан

Моля съгласете се с Общите условия

Купи - 10.00 лв

подкрепяш директно български пчелар

ОПИСАНИЕ

Михаела Колева сбъдва мечтата на своя баща, когато решава да развие семейния пчелин в Долни Дъбник и да се превърне неговото хоби в нещо повече. През 1998 г., когато тя се ражда, баща й има 5 кошера и практикува пчеларство от любов към природата. От дете Михаела се пленява от света на пчелите, а интересът става страст. Преди няколко години заедно баща си решават да започнат разрастване на пчелина и днес тя с помощта на цялото семейство отглежда 130 кошера. 

“Грижите за пчелите се поделят между цялото семейство, мен и моя приятел. Пчелинът се намира сред овощна градина в покрайнините на гр. Долни Дъбник. Той бе регистриран в областна дирекция „Земеделие“ и БАБХ преди няколко години. Малко след това направихме сериозна модернизация, както на пчелните кошери, така и на помещенията, техниката за разпечатване и центрофугиране на меда. Направихме всичко това, за да можем да произвеждаме качествен, чист и вкусен мед. Към настоящия момент кошерите са 130 на брой, а медът който събират пчеличките ни е основно слънчогледов.“  – Михаела

Целта и старанието на цялото семейство е поддържането на здрав екологичен пчелин, за събирането качествения пчелен мед, който да може да достине до повече хора. Както и да допринесем за биоразнообразието и запазването на пчелите на България.

Как помагам?

За да защитим пчелите на България, трябва да запазим пчеларите. Ниската изкупна цена на пчелните продукти е основната причина за големия брой отказващи се пчелари в последните години.

Затова от Истински мед изкупуваме продукцията от пчеларите на справедлива цена и ги свързваме с техните клиенти.

Всяко бурканче мед директно финансира пчеларя, а Вие получавате истински мед, тестван и пакетиран в сертифицирани фабрики.

Доставка на мед

Доставката се извършва в рамките на 7 работни дни с фирма Еконт до желан от Вас адрес или удобен офис на куриера и се начислява при завършване на поръчката.

Преди изпращане на поръчаната стока Търговецът има право да се свърже с Потребителя на посочения от него телефон, с цел уточняване на детайли за поръчката и/или доставката.

 

Доставката е безплатна при поръчка над 30 лв. и в размер на 5 лв. за поръчка под 30 лв.

FAQ

Какво е платформата Истински мед?

“Истински мед” е платформа, свързваща български пчелари и крайни клиенти, търсещи истински качествен мед. Целта ни е да създадем устойчив пчеларски сектор в България, като осигурим честно заплащане за труда и усилията на пчеларите и същевременно предложим качествени продукти с гарантиран произход.

Кой произвежда меда?

Медът е произведен от български пчелари и всеки от застава с името си зад своя продукт. В кутията на меда ще намерите етикет, посочващ кой е пчеларят производител.

Как се гарантира качеството на меда?

Всяко бурканче мед, което достига до Вас, преминава през 3 лабораторни теста и се пакетира в цех сертифициран по стандартите на БАБХ. Така ние гарантираме, че медът е качествен, истински и опакован по всички хигиенни стандарти за хранителни продукти.

 

Проследяваме всяка стъпка от събрания от пчелите нектар, ваденето на меда до пакетирането и доставката му до Вашия дом.