Мед букет от Цветан

10.00 лв.

Висококачествен полифлорен мед.

грамаж

450 гр.

вкус

слънчоглед ливадни цветя билки и бял трън

img

с.Петърч

Изчерпан

Моля съгласете се с Общите условия

Купи - 10.00 лв

подкрепяш директно български пчелар

ОПИСАНИЕ

Висококачествен мед букет от Цветан Иванов

Цветан Иванов е трето поколение пчелар. Първият кошер е в семейството от 20-те години на миналия век и е получен като подарък за сватбата на неговия дядо. От тогава всеки мъж в семейството приема за мисия да опазва и съхранява 100-годишния кошер. Семейството е преминало през много трудности като от 1 кошер са успявали да достигнат до 100, след това отново са стигали до 1 – същият този 100 годишен кошер. Днес Цецо отглежда 170 пчелни семейства и както той казва – “Това е призвание”.

 

Ето какво ни разказа Цецо: “Те [пчелите] са ми на сърце. Аз съм отраснал на пчелина, в този същия двор. Моят баща гледаше пчелите като свои деца. Именно той ме научи как да ги гледам и да ги обичам. Аз бях млад и нахъсан и просто не можех да спра да въртя около него. Той толкова много ги обичаше, че когато не бяха добре и той се поболяваше. Имаше лоши години и останахме до 1, но днес с две ръце, с много труд и усилие достигнах до 170.

 

Пчелите просто те обсебват, има телепатична връзка между пчелар и неговите пчели. Ако се научиш да ги слушаш. Към момента работя и друга професия, но пчелите остават моята страст.

 

Аз отглеждам моите кошери в с.Петърч, в родния ми двор. Нашето село се намира в долина между две реки и районът е много добър за пчелите. Високата влажност позволява богата природа, свободно растящи култури и голям медосбор.”

 

Цецо продължава семейната традиция, но добавя много иновации на своя пчелин. Той не спира да търси начини да развива занаята си и да прави интересни неща. Пример за това е неговата восъчна къща. Това е нова тенденция в алтернативната медицина в Западна Европа, защото това е начин човек да диша от кошерния въздух. Изследвания доказват, че именно кошерния въздух е сред най-полезните за човека начини за справяне с белодробни, сърдечно-съдови и нервни проблеми. По 15 минути на ден в тази восъчна къща могат да имат благоприятно влияние за подобряване на тези състояния, а освен това е страхотен начин за релаксация и докосване до света на пчелите. Цецо ще даде възможност на своите гости да тестват восъчната къща по време на посещенията.

 

Цветан е сред пчеларите, които са омагьосани от света на пчелите и приема всеки ден с тях за предизвикателство и нов урок. Той не спира да им се възхищава и споделя, че за него те са начин да се свърже с природата и да открие мир и спокойствие.

 

Как помагам?

За да защитим пчелите на България, трябва да запазим пчеларите. Ниската изкупна цена на пчелните продукти е основната причина за големия брой отказващи се пчелари в последните години.

Затова от Истински мед изкупуваме продукцията от пчеларите на справедлива цена и ги свързваме с техните клиенти.

Всяко бурканче мед директно финансира пчеларя, а Вие получавате истински мед, тестван и пакетиран в сертифицирани фабрики.

Доставка

Доставката се извършва в рамките на 7 работни дни с фирма Еконт до желан от Вас адрес или удобен офис на куриера и се начислява при завършване на поръчката.

Преди изпращане на поръчаната стока Търговецът има право да се свърже с Потребителя на посочения от него телефон, с цел уточняване на детайли за поръчката и/или доставката.

 

Доставката е безплатна при поръчка над 50 лв. и в размер на 5 лв. за поръчка под 50 лв.

FAQ

Какво е платформата Истински мед?

“Истински мед” е платформа, свързваща български пчелари и крайни клиенти, търсещи истински качествен мед. Целта ни е да създадем устойчив пчеларски сектор в България, като осигурим честно заплащане за труда и усилията на пчеларите и същевременно предложим качествени продукти с гарантиран произход.

Кой произвежда меда?

Медът е произведен от български пчелари и всеки от застава с името си зад своя продукт. В кутията на меда ще намерите етикет, посочващ кой е пчеларят производител.

Как се гарантира качеството на меда?

Всяко бурканче мед, което достига до Вас, преминава през 3 лабораторни теста и се пакетира в цех сертифициран по стандартите на БАБХ. Така ние гарантираме, че медът е качествен, истински и опакован по всички хигиенни стандарти за хранителни продукти.

 

Проследяваме всяка стъпка от събрания от пчелите нектар, ваденето на меда до пакетирането и доставката му до Вашия дом.

Опитайте меда на нашите пчелари

Истински мед директно от производител. Всеки буркан е тестван и пакетиран в сертифициран цех.