Висококачествен мед букет от Цветан Иванов | Истински мед

Selected:

Мед букет от Цветан

10.00лв.

Out of stock

Мед букет от Цветан

10.00лв.

  • Висококачествен полифлорен мед.
  • Букет от слънчоглед, ливадни цветя и билки и бял трън.
  • Добит през 2019 г. в с.Петърч, Софийска област.
  • 450 гр.

Изчерпан

Описание

Висококачествен мед букет от Цветан Иванов

Цветан Иванов е трето поколение пчелар. Първият кошер е в семейството от 20-те години на миналия век и е получен като подарък за сватбата на неговия дядо. От тогава всеки мъж в семейството приема за мисия да опазва и съхранява 100-годишния кошер. Семейството е преминало през много трудности като от 1 кошер са успявали да достигнат до 100, след това отново са стигали до 1 – същият този 100 годишен кошер. Днес Цецо отглежда 170 пчелни семейства и както той казва – “Това е призвание”. 

Ето какво ни разказа Цецо: “Те [пчелите] са ми на сърце. Аз съм отраснал на пчелина, в този същия двор. Моят баща гледаше пчелите като свои деца. Именно той ме научи как да ги гледам и да ги обичам. Аз бях млад и нахъсан и просто не можех да спра да въртя около него. Той толкова много ги обичаше, че когато не бяха добре и той се поболяваше. Имаше лоши години и останахме до 1, но днес с две ръце, с много труд и усилие достигнах до 170. 

Пчелите просто те обсебват, има телепатична връзка между пчелар и неговите пчели. Ако се научиш да ги слушаш. Към момента работя и друга професия, но пчелите остават моята страст.

Аз отглеждам моите кошери в с.Петърч, в родния ми двор. Нашето село се намира в долина между две реки и районът е много добър за пчелите. Високата влажност позволява богата природа, свободно растящи култури и голям медосбор.”

Цецо продължава семейната традиция, но добавя много иновации на своя пчелин. Той не спира да търси начини да развива занаята си и да прави интересни неща. Пример за това е неговата восъчна къща. Това е нова тенденция в алтернативната медицина в Западна Европа, защото това е начин човек да диша от кошерния въздух. Изследвания доказват, че именно кошерния въздух е сред най-полезните за човека начини за справяне с белодробни, сърдечно-съдови и нервни проблеми. По 15 минути на ден в тази восъчна къща могат да имат благоприятно влияние за подобряване на тези състояния, а освен това е страхотен начин за релаксация и докосване до света на пчелите. Цецо ще даде възможност на своите гости да тестват восъчната къща по време на посещенията.

Цветан е сред пчеларите, които са омагьосани от света на пчелите и приема всеки ден с тях за предизвикателство и нов урок. Той не спира да им се възхищава и споделя, че за него те са начин да се свърже с природата и да открие мир и спокойствие. 

 

Също може да ви хареса…

Close Menu
×
×

Cart