Една от най-важните ценности на Истински мед е спазването на устойчиви практики в предлагането на продуктите ни.

В сърцето на нашия проект ние залагаме здравословния и природосъобразен начин на живот и го прилагаме във различните аспекти на бизнеса.

Zero Waste опаковка ????

Например, всяко бурканче “Истински мед” идва в zero waste опаковка от рециклиран картон, която сме предвидили да има живот след като достигне до вас. Какво имаме предвид? Кутийките, в които получавате нашия мед, имат в себе си семена на медоносни цветя. Можете да ги посадите, за да върнете услугата на пчелите около Вас, като им осигурите вкусна и питателна храна. ????

burkan-istinski-med-opakovka

 

Доставка с нулеви въглеродни емисии ☀️

Не по-малко важно за нас е как доставяме до Вашата врата. Затова от самото начало на проекта ние използваме екологичен вид транспорт. През топлите месеци доставките се извършват с велосипед, а с настъпването на зимата избрахме електромобилите като метод на придвижване в рамките на град София.

От декември насам с колите на нашите партньори от Spark сме реализирали над 100 доставки както на единични бурканчета мед, така и на пакети от програмата “Осинови кошер”.

Доставките с електромобил допринасят за по-чистия въздух в София, защото генерират нулеви емисии от вредни газове. Силно вярваме в споделената икономика и се радваме, че платформи за споделено използване на автомобили като Spark създават по-добра градска среда. Вместо всеки да излиза от къщи с личната си кола за своите ежедневни задачи, може да използва някоя от колите в мрежата само в часовете, които му е нужно.

Ние от Pollenity и “Истински мед” ще продължим да прилагаме устойчиви практики в изработката, доставката и приложението на нашите продукти. Вярваме, че всяко звено от нашата екосистема е важно и само чрез холистичен подход към нея сме способни да я запазим и развиваме положително. Ще продължаваме и да си партнираме с други бизнеси и организации със сходна визия, защото природосъобразният начин на живот е въпрос на избор и ние го правим всеки ден!
 

банер за персонализиран абонамент на мед