Мед ползи - Кажи Да на меда - Yes, honey | Истински мед

0
icon icon
icon icon

0

Кажи "ДА" на меда | Yes, honey

Информационна кампания за истинския мед

"Кажи ДА на МЕДа" e информационна кампания, която има за цел да образова и запознае хората с научни факти за ползите от пчелния мед. Всички сме чували сравнението с "течно злато", но знаем ли какво прави меда толкова ценна съставка и защо е важно той да бъде част от нашето меню? Заедно със специалиста по Ендокринология и болести на обмяната д-р Райна Стоянова и нейния екип ще ви представим научноподкрепени факти и ще дадем съвети за приложението му на цялото семейство, събрани в специална онлайн книга.

Научни факти за меда
Полезни вещества в истинския мед
6+

Витамини

5+

Минерали

7+

Аминокисилини

и

Полезни ензими

Защо правим тази кампания

icon

Ниска консумация на мед

Проучване на FAOSTAT отчита, че в България човек яде средно 200–300 гр. мед на година, докато в Европа средната годишна консумация е 1кг. Това ни нарежда на едно от последните места в Европа.

icon

Мистерия около полезните свойства

От малки сме чували, че медът е полезен, но знаем ли защо и има ли научно-доказана информация за това? Има и ще ви го докажем с истински факти!

icon

Нужда от доказан източник

От изключителна важност е да имаме пълната информация за това от къде идват продуктите на нашата трапеза и какъв е техният състав.

icon

Съвети за приложение

Освен добре познатата комбинация на мед и чай, медът се използва не само в кулинарията, но и за лечение на множество болестни състояния. Подбрали сме и ще ви представим най-важните му приложения.

icon

Ниска консумация на мед

Проучване на FAOSTAT отчита, че в България човек яде средно 200–300 гр. мед на година, докато в Европа средната годишна консумация е 1кг. Това ни нарежда на едно от последните места в Европа.

icon

Мистерия около полезните свойства

От малки сме чували, че медът е полезен, но знаем ли защо и има ли научно-доказана информация за това? Има и ще ви го докажем с истински факти!

icon

Нужда от доказан източник

От изключителна важност е да имаме пълната информация за това от къде идват продуктите на нашата трапеза и какъв е техният състав.

icon

Съвети за приложение

Освен добре познатата комбинация на мед и чай, медът се използва не само в кулинарията, но и за лечение на множество болестни състояния. Подбрали сме и ще ви представим най-важните му приложения.

Плъзни

Кой стои зад кампанията?

image

Екипът на Истински мед

Нашата мисия е всеки човек в България да има достъп до истински чист мед. Вярваме, че с тази кампания ще достигнем до повече хора и ще ги запознаем с множеството полезни свойства на меда. тук

image

Д-р Райна Стоянова и екип

Д-р Стоянова е специалист по Ендокринология и Болести на обмяната и нейния екип са част от състава на бъдещата метаболитна клиника “Regina Life Clinic”. тук

image

Пчеларите от “Осинови кошер”

Важно е да знаем от къде идва нашата храна, как се добива тя и кой се грижи за нея. тук

Плъзни

Научни факти и полезни свойства на меда

image image
icon

Има важни антиоксиданти

В меда има важни антиоксиданти, предимно феноли и флавоноиди. Те намаляват риска от сърдечни заболявания, рак, спад на имунната система, различни възпалителни процеси.

icon

Полезен срещу бактерии и гъбички

Високата концентрация на захар в зрелия мед причинява смъртта на бактерии, гъбички и други паразити, тъй като захарта свързва излишната вода. Яденето на мед предотвратява процеса на гниене на патогенните бактерии в тялото и образуването на така наречените биофилми. Блокирана е „комуникацията“ между бактериите и това ги прави много по-податливи на конвенционално лечение с антибиотици.

icon

Съдържа витамини, минерали, аминокиселини и ензими

Медът съдържа над 20 витамини, минерали, аминокиселини и ензими. Витамини - Vitamin C, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin H (Биотин) и др. Минерали - магнезий, калций, калий, натрий и фосфор Аминокиселини и други киселини - пролин, мравчена киселина, лимонена киселина, винена киселина, млечна киселина, ябълчена киселина, глюконова киселина Ензими - инвертаза, фосфатаза, диастаза

Приложения на меда при различни болестни състояния

image image
icon

Мед за кашлица и възпалено гърло

Едно от най-популярните приложения на меда е при кашлица и възпалено гърло. Една чаена лъжичка мед, взета направо преди лягане или разбъркана в чаша вода или топъл чай, е в състояние да облекчи забележимо кашлицата.

icon

Мед за болна кожа или наранявания

Проучване показва, че ежедневното нанасяне на мед с топла вода върху кожата на пациенти, страдащи от лющене на кожата, силен сърбеж, херпес и др., подпомага заздравяването и облекчава симптомите още след седмица.

icon

Мед като пробиотик

Медът служи като ценна храна за много полезни за здравето чревни бактерии.

Интересни комбинации на мед с други продукти

image image
icon

Мед и лимон

Поради успокояващите качества на меда и голямото количество витамин С в лимоните, пиенето на вода с мед и лимон може да има множество полезни свойства върху вашето тяло и начина, по който се чувствате през деня.

icon

Мед с канела

И медът, и канелата могат да са от полза при определени здравословни състояния, като помагат както като индивидуална съставка, така и в комбинация. Проучванията показват, че ползите на двете съставки имат сходни характеристики.

icon

Мед и чесън

Част от медицински изследвания фокусират вниманието си върху ползите за здравето от чесъна и меда както самостоятелно, така и в комбинация. Чесънът традиционно се използва за лечение на настинки и кашлица. Също така, той може да засили имунната система и да помогне при симптомите на астма.

Въпроси, които често си задаваме

В какви количества може да се консумира мед на ден?

Световната Здравна Организация препоръчва дневният прием на свободни захари да не надвишава 5% от общия енергиен прием, което приблизително се равнява на 6 чаени лъжички.

Как и кога можем да въведем меда в диетата на децата?

Както с всяка друга храна, захранването с мед трябва да става постепенно. Важно е захранването с мед задължително да се случи, след като детето е навършило една годинка. Може да започнете ½ чаена лъжичка мед, разтворен във вода или добавен към закуската. Желателно е да направите почивка от няколко дни преди отново да предложите мед.

Губи ли медът своите полезни свойства при нагряване?

При по-висока температура (над 40 градуса) медът губи част от своите полезни полезни свойства и съставки. Затова винаги изчаквайте чаят Ви да поизстине, преди да добавите към него мед.

Възможно ли е да имам алергия към меда?

Независимо множеството полезни свойства, има хора с повишена чувствителност към пчелните продукти. Поради тази причина е важно да отбележим, че тяхното приложение трябва да започне след предварително изпитване на чувствителността и изключване на противопоказания за употребата им.

Надебелява ли се от меда?

Не, ако се консумира в препоръчаните количеста. Важно е да имате предвид, че въпреки полезните си качества, медът все пак е калоричен и прекомерната консумация би могла да доведе до покачване на килограми и повишаване на кръвната захар. 

Кажи "ДА" на меда

Гледайте видеото

2:26

image image

Гледайте видеото

2:26

Разработихме тази дигитална книга в партньорство с д-р Райна Стоянова и нейния екип. В 87 страници поместихме научно-доказана информация за свойствата на меда и множеството му приложения в медицината.

mobile-image

Дигитална книга “Кажи ДА на МЕДа!”

Въведете своя имейл и ще получите книгата безплатно (87 стр.)

    С попълването на формата се съгласявате да получавате маркетингови съобщения от нас. Можете да се отпишете по всяко време.

    Регистрация

    Вашите лични данни ще бъдат използвани за обработката на поръчката ви и за други цели, описани в нашата политика на поверителност

    Имате профил?

    Продуктът е добавен в кошницата

    Допълнете поръчката си с нашите най-продавани продукти

    Кошница (0)

    icon

    12.99лв. до безплатна доставка

    Вашата кошница е празна.