игра "Готвим за здраве" - Кажи Да на меда

0
icon icon
icon icon

0

Готвим за здраве -

Сподели ни своя рецепта и спечели сладки награди!

Медът – сладък и здравословен, е незаменим помощник в кухнята на всеки хоби или професионален шеф-готвач. Но защо да изберем мед като подсладител? Това „течно злато“ превъзхожда всеки друг подсладител с невероятния си аромат, текстура и най-вече полезните съставки, които съдържа в себе си. Само в една лъжичка Истински мед има над 20 полезни антиоксиданти, ензими, минерали и витамини.

Участвай за сладки награди

Как да участвам?

icon

1. Качи своята рецепта като попълниш необходимата информация тук

icon

2. След одобрение ще качим рецептата в галерията с рецепти тук

icon

3. Щом публикуваме твоята рецепта, ще получиш имейл с линк към рецептата.

icon

4. Време е за гласуване! Сподели своята рецепта с близки и приятели, за да гласуват за теб или да участват в играта!

icon

1. Качи своята рецепта като попълниш необходимата информация тук

icon

2. След одобрение ще качим рецептата в галерията с рецепти тук

icon

3. Щом публикуваме твоята рецепта, ще получиш имейл с линк към рецептата.

icon

4. Време е за гласуване! Сподели своята рецепта с близки и приятели, за да гласуват за теб или да участват в играта!

Плъзни

Защо да участвам?

icon

Развихри се в кухнята

Предизвикай се и събуди кулинаря в себе си, като ни представиш авторска (или интерпретация на твоя любима) рецепта с мед.

icon

Покажи креативност

Нека заедно докажем, че медът има множество приложения в нашето ежедневно меню или диета! Сподели здравославна.. интересна.. сладка.. а защо не и солена рецепта с МЕД и впечатли всички, като ги вдъхновиш да гласуват за ТВОЯТА рецепта!

icon

Спечели сладки награди

Трите рецепти с най-много събрани гласове и четвърта, която най-много впечатли журито, ще спечелят специално подбрани продукти от Истински мед и публикуване на рецептата в нашите социални мрежи и уебсайт.

icon

Развихри се в кухнята

Предизвикай се и събуди кулинаря в себе си, като ни представиш авторска (или интерпретация на твоя любима) рецепта с мед.

icon

Покажи креативност

Нека заедно докажем, че медът има множество приложения в нашето ежедневно меню или диета! Сподели здравославна.. интересна.. сладка.. а защо не и солена рецепта с МЕД и впечатли всички, като ги вдъхновиш да гласуват за ТВОЯТА рецепта!

icon

Спечели сладки награди

Трите рецепти с най-много събрани гласове и четвърта, която най-много впечатли журито, ще спечелят специално подбрани продукти от Истински мед и публикуване на рецептата в нашите социални мрежи и уебсайт.

Как се осъществява гласуването?

🍯 Всеки потребител има право да гласува по веднъж за всяка публикувана рецепта.

 

🍯 Гласуването за всички рецепти ще бъде активно до 19 февруари 2023 г. (удължихме Периода на Играта, за да могат повече рецепти да бъдат споделени)”.

 

🍯 Всички изпратени и одобрени рецепти от екипа на Истински мед са достъпни в секция “Рецепти”.

 

Определяне на печеливши рецепти и награди

image image
icon

Награда от публиката

Трите рецепти с най-много гласове ще спечелят сладки награди от Истински мед и публикуване на рецептите в нашите социалните мрежи. Печелившите участници ще бъдат обявени тук на 20.02.2023 г.

icon

Награда от журито

Екипът на Истински мед и Мария Жекова ще изберат най-креативната рецепта, която ще спечели награда от Истински мед. Печелившият участник ще бъде обявен тук на 22.02.2023 г.

icon

Награди

Четиримата печеливши участници ще получат по един подаръчен пакет, който включва: 🍯 1 бр Истински мед, 1 бр Имуно-о-мед, 1 бр Крем-о-мед, 1 бр Шоко-о-мед и 1 бр пчелен прашец.

Спечели сладки награди от Истински мед!

 

Периодът за гласуване за всички рецепти е до 19 февруари 2023 г. (удължихме Периода на Играта, за да могат повече рецепти да бъдат споделени)”.

mobile-image

Качи своята рецепта:



    Рецепти

    Бурканче чизкейк

    Автор: Антония Главеева

    Виж повече

    Меденки

    Автор: Ива Колева

    Виж повече

    Торта “Медовик”

    Автор: Костадина Мазгалова

    Виж повече

    Меденки

    Автор: Диляна Вълова

    Виж повече

    Меденки

    Автор: Светлана Симеонова

    Виж повече

    Бонбони

    Автор: Златин Ефтимов

    Виж повече

    Бисквитена торта

    Автор: Любов Давидкова

    Виж повече

    Меденки

    Автор: Екатерина Колева

    Виж повече

    Торта “Алекс”

    Автор: Росица Ефтимова

    Виж повече

    Линцери с мед

    Автор: Донка Дженкова

    Виж повече

    Ароматни моркови

    Автор: Наталия Стоянова

    Виж повече

    Меден кекс

    Автор: Зорница Михова

    Виж повече

    Меденки

    Автор: Радосвета Илиязова

    Виж повече

    Домашни меденки

    Автор: Надка Неделчева

    Виж повече

    Ореховки с мед

    Автор: Десислава Ковачева

    Виж повече

    Пай от мед

    Автор: Боряна Тодорова

    Виж повече

    медени сладки

    Автор: Бояна Донева

    Виж повече

    Лимецов хляб с мед

    Автор: Атанас Костадинов

    Виж повече

    Печена тиква

    Автор: Теди Иванова

    Виж повече

    Веган Бонбони

    Автор: Атанас Костадинов

    Виж повече

    Медени мъфини

    Автор: Ангелина Радева

    Виж повече

    Лесни меденки

    Автор: Ангелина Радева

    Виж повече

    мед с канела – имуностимулатор

    Автор: Луиза Василева- Асенова

    Виж повече

    Медена торта

    Автор: Юлия Гарбузова

    Виж повече

    Меденки за слепване

    Автор: Антоанета Стоева

    Виж повече

    Бързи хлебчета

    Автор: Юлия Гарбузова

    Виж повече

    Бонбони “Рафаело”

    Автор: Маринела Димитрова

    Виж повече

    Меден козунак на конци

    Автор: Милена Миразчийска

    Виж повече

    Виж Всички

    Бурканче чизкейк

    Автор: Антония Главеева

    Виж повече

    Меденки

    Автор: Ива Колева

    Виж повече

    Торта “Медовик”

    Автор: Костадина Мазгалова

    Виж повече

    Меденки

    Автор: Диляна Вълова

    Виж повече

    Меденки

    Автор: Светлана Симеонова

    Виж повече

    Бонбони

    Автор: Златин Ефтимов

    Виж повече

    Бисквитена торта

    Автор: Любов Давидкова

    Виж повече

    Меденки

    Автор: Екатерина Колева

    Виж повече

    Торта “Алекс”

    Автор: Росица Ефтимова

    Виж повече

    Линцери с мед

    Автор: Донка Дженкова

    Виж повече

    Ароматни моркови

    Автор: Наталия Стоянова

    Виж повече

    Меден кекс

    Автор: Зорница Михова

    Виж повече

    Меденки

    Автор: Радосвета Илиязова

    Виж повече

    Домашни меденки

    Автор: Надка Неделчева

    Виж повече

    Ореховки с мед

    Автор: Десислава Ковачева

    Виж повече

    Пай от мед

    Автор: Боряна Тодорова

    Виж повече

    медени сладки

    Автор: Бояна Донева

    Виж повече

    Лимецов хляб с мед

    Автор: Атанас Костадинов

    Виж повече

    Печена тиква

    Автор: Теди Иванова

    Виж повече

    Веган Бонбони

    Автор: Атанас Костадинов

    Виж повече

    Медени мъфини

    Автор: Ангелина Радева

    Виж повече

    Лесни меденки

    Автор: Ангелина Радева

    Виж повече

    мед с канела – имуностимулатор

    Автор: Луиза Василева- Асенова

    Виж повече

    Медена торта

    Автор: Юлия Гарбузова

    Виж повече

    Меденки за слепване

    Автор: Антоанета Стоева

    Виж повече

    Бързи хлебчета

    Автор: Юлия Гарбузова

    Виж повече

    Бонбони “Рафаело”

    Автор: Маринела Димитрова

    Виж повече

    Меден козунак на конци

    Автор: Милена Миразчийска

    Виж повече

    Кажи "ДА" на меда | Yes, honey

    Информационна кампания за истинския мед

    "Кажи ДА на МЕДа" e информационна кампания, която има за цел да образова и запознае хората с научни факти за ползите от пчелния мед. Всички сме чували сравнението с "течно злато", но знаем ли какво прави меда толкова ценна съставка и защо е важно той да бъде част от нашето меню? Заедно със специалиста по Ендокринология и болести на обмяната д-р Райна Стоянова и нейния екип ще ви представим научноподкрепени факти и ще дадем съвети за приложението му на цялото семейство, събрани в специална онлайн книга.

    Научни факти за меда
    Полезни вещества в истинския мед
    6+

    Витамини

    5+

    Минерали

    7+

    Аминокисилини

    и

    Полезни ензими

    Защо правим тази кампания

    icon

    Ниска консумация на мед

    Проучване на FAOSTAT отчита, че в България човек яде средно 200–300 гр. мед на година, докато в Европа средната годишна консумация е 1кг. Това ни нарежда на едно от последните места в Европа.

    icon

    Мистерия около полезните свойства

    От малки сме чували, че медът е полезен, но знаем ли защо и има ли научно-доказана информация за това? Има и ще ви го докажем с истински факти!

    icon

    Нужда от доказан източник

    От изключителна важност е да имаме пълната информация за това от къде идват продуктите на нашата трапеза и какъв е техният състав.

    icon

    Съвети за приложение

    Освен добре познатата комбинация на мед и чай, медът се използва не само в кулинарията, но и за лечение на множество болестни състояния. Подбрали сме и ще ви представим най-важните му приложения.

    icon

    Ниска консумация на мед

    Проучване на FAOSTAT отчита, че в България човек яде средно 200–300 гр. мед на година, докато в Европа средната годишна консумация е 1кг. Това ни нарежда на едно от последните места в Европа.

    icon

    Мистерия около полезните свойства

    От малки сме чували, че медът е полезен, но знаем ли защо и има ли научно-доказана информация за това? Има и ще ви го докажем с истински факти!

    icon

    Нужда от доказан източник

    От изключителна важност е да имаме пълната информация за това от къде идват продуктите на нашата трапеза и какъв е техният състав.

    icon

    Съвети за приложение

    Освен добре познатата комбинация на мед и чай, медът се използва не само в кулинарията, но и за лечение на множество болестни състояния. Подбрали сме и ще ви представим най-важните му приложения.

    Плъзни

    Кой стои зад кампанията?

    image

    Екипът на Истински мед

    Нашата мисия е всеки човек в България да има достъп до истински чист мед. Вярваме, че с тази кампания ще достигнем до повече хора и ще ги запознаем с множеството полезни свойства на меда. тук

    image

    Д-р Райна Стоянова и екип

    Д-р Стоянова е специалист по Ендокринология и Болести на обмяната и нейния екип са част от състава на бъдещата метаболитна клиника “Regina Life Clinic”. тук

    image

    Пчеларите от “Осинови кошер”

    Важно е да знаем от къде идва нашата храна, как се добива тя и кой се грижи за нея. тук

    Плъзни

    Научни факти и полезни свойства на меда

    image image
    icon

    Има важни антиоксиданти

    В меда има важни антиоксиданти, предимно феноли и флавоноиди. Те намаляват риска от сърдечни заболявания, рак, спад на имунната система, различни възпалителни процеси.

    icon

    Полезен срещу бактерии и гъбички

    Високата концентрация на захар в зрелия мед причинява смъртта на бактерии, гъбички и други паразити, тъй като захарта свързва излишната вода. Яденето на мед предотвратява процеса на гниене на патогенните бактерии в тялото и образуването на така наречените биофилми. Блокирана е „комуникацията“ между бактериите и това ги прави много по-податливи на конвенционално лечение с антибиотици.

    icon

    Съдържа витамини, минерали, аминокиселини и ензими

    Медът съдържа над 20 витамини, минерали, аминокиселини и ензими. Витамини - Vitamin C, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin H (Биотин) и др. Минерали - магнезий, калций, калий, натрий и фосфор Аминокиселини и други киселини - пролин, мравчена киселина, лимонена киселина, винена киселина, млечна киселина, ябълчена киселина, глюконова киселина Ензими - инвертаза, фосфатаза, диастаза

    Приложения на меда при различни болестни състояния

    image image
    icon

    Мед за кашлица и възпалено гърло

    Едно от най-популярните приложения на меда е при кашлица и възпалено гърло. Една чаена лъжичка мед, взета направо преди лягане или разбъркана в чаша вода или топъл чай, е в състояние да облекчи забележимо кашлицата.

    icon

    Мед за болна кожа или наранявания

    Проучване показва, че ежедневното нанасяне на мед с топла вода върху кожата на пациенти, страдащи от лющене на кожата, силен сърбеж, херпес и др., подпомага заздравяването и облекчава симптомите още след седмица.

    icon

    Мед като пробиотик

    Медът служи като ценна храна за много полезни за здравето чревни бактерии.

    Интересни комбинации на мед с други продукти

    image image
    icon

    Мед и лимон

    Поради успокояващите качества на меда и голямото количество витамин С в лимоните, пиенето на вода с мед и лимон може да има множество полезни свойства върху вашето тяло и начина, по който се чувствате през деня.

    icon

    Мед с канела

    И медът, и канелата могат да са от полза при определени здравословни състояния, като помагат както като индивидуална съставка, така и в комбинация. Проучванията показват, че ползите на двете съставки имат сходни характеристики.

    icon

    Мед и чесън

    Част от медицински изследвания фокусират вниманието си върху ползите за здравето от чесъна и меда както самостоятелно, така и в комбинация. Чесънът традиционно се използва за лечение на настинки и кашлица. Също така, той може да засили имунната система и да помогне при симптомите на астма.

    Въпроси, които често си задаваме

    В какви количества може да се консумира мед на ден?

    Световната Здравна Организация препоръчва дневният прием на свободни захари да не надвишава 5% от общия енергиен прием, което приблизително се равнява на 6 чаени лъжички.

    Как и кога можем да въведем меда в диетата на децата?

    Както с всяка друга храна, захранването с мед трябва да става постепенно. Важно е захранването с мед задължително да се случи, след като детето е навършило една годинка. Може да започнете ½ чаена лъжичка мед, разтворен във вода или добавен към закуската. Желателно е да направите почивка от няколко дни преди отново да предложите мед.

    Губи ли медът своите полезни свойства при нагряване?

    При по-висока температура (над 40 градуса) медът губи част от своите полезни полезни свойства и съставки. Затова винаги изчаквайте чаят Ви да поизстине, преди да добавите към него мед.

    Възможно ли е да имам алергия към меда?

    Независимо множеството полезни свойства, има хора с повишена чувствителност към пчелните продукти. Поради тази причина е важно да отбележим, че тяхното приложение трябва да започне след предварително изпитване на чувствителността и изключване на противопоказания за употребата им.

    Надебелява ли се от меда?

    Не, ако се консумира в препоръчаните количеста. Важно е да имате предвид, че въпреки полезните си качества, медът все пак е калоричен и прекомерната консумация би могла да доведе до покачване на килограми и повишаване на кръвната захар. 

    Кажи "ДА" на меда

    Гледайте видеото

    2:26

    image image

    Гледайте видеото

    2:26

    Разработихме тази дигитална книга в партньорство с д-р Райна Стоянова и нейния екип. В 87 страници поместихме научно-доказана информация за свойствата на меда и множеството му приложения в медицината.

    mobile-image

    Дигитална книга “Кажи ДА на МЕДа!”

    Въведете своя имейл и ще получите книгата безплатно (87 стр.)

      С попълването на формата се съгласявате да получавате маркетингови съобщения от нас. Можете да се отпишете по всяко време.

      Вашите лични данни ще бъдат използвани за обработката на поръчката ви и за други цели, описани в нашата политика на поверителност

      Имате профил?

      Продуктът е добавен в кошницата

      Допълнете поръчката си с нашите най-продавани продукти

      Кошница (0)

      icon

      12.99лв. до безплатна доставка

      Вашата кошница е празна.