Осинови кошер - Помогни на пчелите | Истински мед

Осиновете кошер. Помогнете на пчелите!

Подарете живот на над 60 000 пчели и подкрепете български пчелар с осиновяването на един единствен кошер. С програмата “Осинови кошер” допринасяте за биоразнообразието на избран от вас регион и увеличаването на популацията на пчели в България. А Вашите нови домашни любимци ще ви се отплатят с вкусен и качествен истински мед.

Здраве за семейството - живот за пчелите

семейство пчелари баща и син сред своя пчелин

Пчелите са едни от най-важните същества на планетата и съществуването им е от ключово значение за всички останали видове, включително и за хората. Всеки ден те безкористно опрашват над 100 важни за нас растения. Това число включва не само голяма част от плодовете и зеленчуците, ядките, билките и подправките, които консумираме, но също и фуража, с който храним селскостопанските животни. А заедно с това неуморните работнички произвеждат и една от най-полезните “суперхрани” – меда.

Но пчелите са в беда. За последните 15 години близо 40% от тях са изчезнали в световен мащаб, а всяка година българските пчелари понасят все по-големи загуби заради натравяния, липса на паша и ниски изкупни цени на меда. Наша мисия е да подмогнем увеличаването на пчелните популации и да запазим баланса в природата.  

Осиновявайки кошер, увеличавате семейството си с около 60 000 нови члена, подкрепяте пчеларя, който ще се грижи за Вашите пчели, получавате меда, който са произвели и възможността да се запознаете с тях на живо, посещавайки пчелина, на който живеят. 

“Ако пчелите изчезнат, човечеството може да просъществува само 4 години след това”  – Айнщайн

Ефектът от един осиновен кошер

За една година

1 +
кг. истински мед
1 +
Нови пчели
10000000 млн
Опрашени цвята

Как помагате и какво получавате?

Вкусен мед

Подарете на Вас и Вашето семейство здраве в бурканче. Вашите пчелички ще произведат вкусен и качествен мед, който ще пристига при вас всеки месец.

Семеен празник

Не може да не видите новите членове на семейството, нали? Затова сме предвидили две организирани посещения на кошера с включени костюми, лекция от пчеларя и забавни игри.

Име на пчелата майка

Изборът на име на пчелата майка е забавна, но отговорна задача за малки и големи. Съберете се цялото семейство и заедно кръстете майката, а защо не и новия Ви кошер!

Вашата награда

Пчелите опрашват хиляди цветя и растения всеки ден. Понякога е трудно да го видим и осъзнаем. Затова на помощ идва технологията на Pollenity. С нейна помощ ние ще създадем отчет за положителния ефект на вашето пчелно семейство в региона на кошера.

Брандирани торбичка и стикер

Като малък жест към вас ще получите торбичка за многократна употреба и стикер с готин дизайн, които показват вашата отдаденост и любов към каузата на пчелите.

Smart оборудване

Като осиновител на кошера вие подпомагате дигитализирането на пчеларския сектор. Със сензорната технология на Pollenity ние следим в реално време здравето и живота на кошера.

Семейни абонаментни планове

Абонамент за мед

Добро начало
лв. 11
99

Месечно
 • 1 буркан мед месечно
 • Годишен отчет за ефекта на кошера
 • Сертификат за подкрепа
 • Брандирани платнена торба и стикер
 • Посещения на кошера
 • Име на пчелата майка
 • Персонализиран етикет

Подкрепи кошер

Подкрепа за пчелите и пчеларя
24.99
19
99 лв

Месечно
 • 2 буркана мед месечно
 • Годишен отчет за ефекта на кошера
 • Сертификат за подкрепа
 • Брандирани платнена торба и стикер
 • 1 посещение на кошера
 • Име на пчелата майка
 • Персонализиран етикет
ПРОМО

Осинови кошер

За отдадените
лв. 33
99

Месечно
 • 3 буркана мед месечно
 • Годишен отчет за ефекта на кошера
 • Сертификат за осиновяване
 • Брандирани платнена торба и стикер
 • 2 посещения на кошера
 • Име на пчелата майка
 • Персонализиран етикет
 • Табелка с името на пчелата майка
+ Подарък

Дървена табелка с името на пчелата майка

През Юли месец към всеки пакет "Осинови кошер" подаряваме дървена табелка с името на пчелата майка. Страхотен сувенир за дома и спомен за цялото семейство!

Процесът на осиновяване на кошер

Как работи?

Осинови кошер - стъпки

Изберете пакет

Изберете пакета, който най-добре отговаря на Вашите нужди и възможности, тук

Изберете регион и пчелар

Изберете пчеларя, който искате да подкрепите. Можете да разгледате пчеларите, с които работим в момента, тук.

Получавате мед всеки месец

Всеки месец ще получавате мед от избрания пчелар, като количеството зависи от избрания от Вас пакет. Бурканчетата ще са със специално направен за Вас етикет, което ги прави и прекрасен подарък за Вашите близки и приятели.

Посетете своя кошер и се запознайте с пчеларя

Ще организираме за Вас посещение на пчелина, където живеят Вашите пчели, за да можете да се запознаете с тях и с пчеларя им. Това е възможност  да се срещнете отблизо с тях, да научите повече за пчеларството, а защо не и да се включите в най-сладката му част - ваденето на мед.

Споделено от нашите осиновители

Имена на пчелите майки на осиновени кошери

Активните пчелари в "Осинови кошер"

Често задави въпроси

Бурканчетата са с вместимост 450 гр. В зависимост от избрания от Вас пакет ще получавате 1, 2 или 3 бурканчета месечно.

Всеки месец ние ще доставяме до вас количеството мед, което е според вашия план. Цените на доставка варират в зависимост от избраните от Вас продукти и се начисляват при завършване на поръчката.

– Пакети Абонамент за мед и Подкрепи кошер – 2 лв./месец при месечно плащане или 20 лв. за 12 месеца при годишно плащане

– Пакет Осинови кошер – безплатна доставка

– Пакет Подарък с кауза – безплатна доставка до офис на Еконт и 2 лв. до адрес

Доставките извършваме всеки месец до 6 работни дни след датата на направената поръчка, като винаги се стараем да изпълним поръчките във възможно най-кратък срок. Например, ако сте поръчали абонамента на 4 февруари, до 12-ти февруари ще получите първата си доставка мед, а през март можете да очаквате медът да пристигне при Вас в седмицата след 4-ти.

Месечни доставки и промяна на адреса: всеки понеделник изпращаме SMS с деня и адреса на доставка на всички клиенти с доставки, предвидени за текущата седмица. Можете да смените адреса или деня на доставката, като последвате инструкциите в съобщението. Ще получите потвърждение за промяната по имейл.

Ако предпочитате да получите меда си в офис на Еконт, моля, напишете адреса на желания от Вас клон в полето Допълнителна информация. 


Кошерът остава част от пчелина (локацията с кошери) на пчеларя, от когото го осиновявате. Вие се радвате на продукцията на пчелите, без физически да отглеждате кошера. 

Ние проверяваме всеки мед доставен от пчеларя с лабораторен тест, който ще покаже дали медът отговаря на изискванията и дали е произведен от него. Нашите устройства също гарантират, че даденият кошер е здрав и пчелите в него се трудят за вашия мед.

Два пъти годишно ние ще ви асистираме, за да посетите вашия кошер и да се запознаете със своя пчелар. Посещенията се правят пролет и есен, съответно когато пчелите се активизират след зимата и когато медът се вади от кошерите.

Smart оборудването е нашето устройство BeeBot, което има сензори за температура, влажност и звук и на чрез алгоритми дава известия на пчеларя какво е състоянието на неговия кошер. Повече информация на: https://pollenity.com/product/beebot/

Таксата се плаща на месечна база или еднократно за цялата година; с дебитна/кредитна карта или с наложен платеж. Ако изберете месечни плащания с карта, всеки месец автоматично ще теглим месечната такса от сметката Ви на или около датата на първонаалната поръчка.

Пакетите, които виждате на тази страница, са предназначени за семейства и няма възможност за издаване на фактура за фирма. За месечните вноски ще получавате фактура на частното лице, поръчало пакета, всеки месец по имейл.

Ако сте представител на компания, която иска да осинови кошер, можете да разгледате корпоративните ни пакети на този линк.

След като поръчате пакет Осинови кошер, ще Ви изпратим имейл с дизайните, които сме подготвили за етикетчета. Почти всичко по тях може да се промени според Вашите желания. Ако пък имате собствена идея за етикет, не се колебайте да я споделите с нас. 🍯

Ако прекратите договора си за абонамент преди края му, ще спрем да доставяме меда и останалите услуги до Вас. Кошерът ще продължи да живее в пчелина на пчеларя и той да се грижи за него. Подробности за предварителното прекратяване на абонамента можете да намерите в Общите условия на съответния пакет.

Програми за корпоративни клиенти

За въпроси и детайли около програмата

не се колебайте да ни пишете 🐝

Close Menu
×
×

Cart