От 7 ноември 2022 г. започва записването за новата учебна година в Пчеларски университет. Той беше създаден от “Истински мед”, чиято мисия е да подкрепя българските пчелари и да помага на хората да се сдобият с чист мед с доказан произход. Проектът беше създаден през март тази година и след като първият випуск на университета се дипломира през лятото, тази есен предстои нова учебна година с три нива на обучение и по-гъвкав учебен процес. Kaufland България продължава да бъде съмишленик на проекта и да го подкрепя като част от ангажимента си за опазване на биоразнообразието. 

 

“Пчеларският Университет е инициатива близка до сърцето на целия ни екип. Нашата визия за създаване на устойчивост в глобалното пчеларство изисква от нас да направим този древен занаят отново атрактивен за хората. Постарали сме се да създадем гъвкави онлайн курсове, за да можем да предложим знание и опит както на уикенд пчеларите, така и на тези с мотивация да бъдат професионалисти.” казва Сергей Петров, основател и управител на Истински мед.

 

Тази година учебната програма предлага три нива на обучение. Записването и за трите е активно от 7 ноември 2022 г., а броят на студентите във всеки един от тях е неограничен. Записването се осъществява през сайта на университета и всеки желаещ може да го направи непосредствено преди старта на всеки един курс.

 

Първо ниво “Уикенд пчелар” е изцяло онлайн и записването за него може да стане по всяко време. Студентите ще имат достъп до всички лекции и ще имат възможност да преминат през учебния материал  спрямо собственото си темпо и свободно време. 

Второ ниво “Хоби пчелар” е също онлайн, но за разлика от първия курс, след всяка тема от учебната програма са предвидени ежеседмични онлайн срещи с преподавателите. Курсът стартира на 5 декември 2022 г. и приключва на 20 февруари 2023 г. Записването за него е до 4 декември 2022 година.

Трето ниво “Професия пчелар” е цялостната програма на университета и освен онлайн лекции и ежеседмични срещи с преподавателите, предлага и две практически обучения на терен. Курсът стартира на 10 февруари 2023 г. и приключва на 12 май 2023 г. Всеки желаещ може да се запише до 9 февруари 2023 година. 

 

Този нов модел на обучение има за цел да предостави възможност на всеки да се превърне в истински пчелар. Чрез безсрочен достъп до всички лекции, гъвкава програма и практически обучения на реален пчелин – това вече е възможно.

 

„Kaufland България е съмишленик на каузата за популяризиране на пчеларството у нас, защото тя дава възможност за реализиране на конкретни действия насочени за опазване на биоразнообразието и по-специално на пчелите у нас. Липсата на достатъчно подготвени млади пчелари е част от проблема по намаляване на популацията на пчелните семейства. Колкото повече хора запалим за отглеждането на пчели, толкова повече съмишленици ще имаме за каузата с опазването на биоразнообразието“, сподели Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR“ в Kaufland България.

 

Пълна информация за учебната програма, таксата за участие и сроковете за записване може да бъде намерена на сайта на Университета: https://istinskimed.bg/bee-university.
 

банер за персонализиран абонамент на мед