Пчелите излизат в стачка и отказват да работят – Ще има ли мед тази година?

 

На вниманието на всички цъфтящи растения и нуждаещите се от опрашване земеделски култури…Настъпи моментът, от който всички се бояхме – пчелите взеха своето решение – Ще стачкуват. Спират да работят, докато не получат достойно заплащане за своя труд!

 

От дълбоко минало, пчелите са един от основните опрашители и поддържат цялата екосистема върху крехките си крилца. Безплатната услуга, която те извършват, е от жизненоважно значение за голяма част от растенията, хората и дори селскостопанските животни. Но отплащаме ли им се достатъчно?

 

Ето няколко причини, които ще убедят и най-твърдоглавите, че пчелите заслужават справедливо заплащане:

Пчелите никога не спят

Пчелите работят ден и нощ, за да опрашат всички прекрасни цветя и да ни осигурят вкусна храна. Тяхната преданост е безгранична и те заслужават да им се отплатим за техните усилия!

 

Пчелите нямат почивен ден

Не можем да скрием, че за пчелите няма събота или неделя. Те работят усилено всеки ден, за да осигурят живот за растенията и производството на храна за хората.

 

Безплатно опрашване

Безценна услуга, без която, нашата природа, градини и полета биха изглеждали като пустиня.

 

Как можем да се отблагодарим на пчелите?

Всички ние, като общество, трябва да се обединим и да се справим с истинския проблем. Пчелите са незаменими в това, което правят и е време да спрем да ги приемаме за даденост. Айнщайн е казал, че за да ни има нас, трябва да ги има и пчелите и за да се случи това, ние разчитаме на техните пазители – пчеларите.

 

Днес е Първи април и въпреки че е ден на лъжата, този пост не е съвсем на шега! Нека запазим пчелите там, където ни трябват! Най-добрият начин да го направим, е като първо подкрепим пчеларите, които полагат нечовешки усилия да съхранят техния естествен хабитат.

Купете бурканче мед (или две) и подкрепете българските пчели и техните пчелари. 🐝
Към магазина