Какво представлява терапията с кошерен въздух?

Пчелният въздух е едно от многото полезни свойства на пчелните продукти. Вибрационно-респираторната пчелна терапия с кошерен въздух е метод за използване на електромагнитното биополе от вибрационните трептения на пчелните крилца и въздуха от самите кошери. Въздухът е многократно филтриран и йонизиран от многобройните трептения на пчелните крилца.

Пчелната терапия се ползва като профилактика на здравословни проблеми, дължащи се на отслабване на имунната, дихателната, сърдечно-съдовата, нервната и опорно-двигателната система. Апитерапията помага по естествен начин да се преодолеят много проблеми и е изключително полезна за спортисти, деца и възрастни хора.

 

апитерапия-кошерен-въздух-пчели-лечение-истински-мед

Пчелна къща Алекса за Вибрационно-респираторна пчелна терапия с кошерен въздух.

Това невероятно място може да посетите в с.Ярловица и е изградено от пчелар от програмата “Осинови кошер”.

 

Какви са ползите и как работи?

Парната смес от 33-36 градуса по Целзий съдържа прашец, прополис, смола, мед, восък и други естествени вещества, които имат положителен ефект при респираторни заболявания.

Преди да попадне в белите ни дробове, този въздух е бил подложен на щателно пречистване в сложната, жива лаборатория на кошера, където е преминал през естествен филтър. Благодарение на обработката му от пчелното семейство с прополис и отделящите се етерични съединения, въздухът в кошера е стерилен и лечебен. Изследвания доказват, че след процедурите дишането става по-спокойно, увеличава се поглъщането на кислород, като по този начин се подобрява съставът на кръвта, нормализира се кръвното налягане и се повишава работоспособността у човека.

 

Пчелният въздух помага при лечение на:

 • Остър и хроничен бронхит
 • Пневмония
 • Астма
 • Инфекция на синусите
 • Псевдокруп (вирусна инфекция на горните дихателни пътища)
 • ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест) и емфизем
 • Податливост към инфекции
 • Имунодефицит
 • Хронично главоболие, мигрена

 

Какво представлява Инхалационното устройство и как вдишваме пчелния въздух?

На кошера е монтирана специална табла с апарат и специална маска за вдишване на пчелен въздух. Маската е снабдена с клапан, който не позволява издишания въздух да се връща в кошера.

Инхалационното устройство е снабдено с вентилатор, който леко засмуква полезния въздух от кошера и го насочва в тръба към инхалационната маска, без да нарушава спокойствието на пчелите. Решетка на таблата под инхалатора не позволява на пчелите да влязат в маркуча. Можете да вдишвате въздуха на пчелния кошер чрез маската в релаксираща 30-минутна сесия, като се правят по две сесии на ден през 2-3 часа.

апитрапия-кошерен-въздух-пчелна-стая-истински-медпчели-лечение

 

Апитерапията е подходяща за хора с:

 • Алергия към полени (препоръчват се 6 приложения)
 • Бронхиална астма (препоръчват се 12 приложения)
 • ХОББ (препоръчват се 12 приложения)
 • Инфекция на синусите
 • Податливост на инфекция
 • Допълнително лечение на бронхит
 • Разширяване на белодробната функция

 

Какви са ползите за дихателната система?

Въздухът в пчелина е наситен с аромата на мед, прополис, восък; той е чист, свеж и богат на отрицателни йони. Преди да попадне в белите ни дробове, този въздух е преминал през естествения филтър на кошера. Благодарение на обработката на пчелното гнездо с прополис и отделящите се етерични съединения, въздухът в кошера е стерилен и лечебен. Наситеният с микрочастици прополис (високопотентен естествен антибиотик), многократно филтриран и йонизиран въздух, проникващ от пчелните кошери в терапевтичното помещение през вентилационните отвори спомага за прочистване на бронхите, улеснява храчкоотделянето и елиминира бактерии и вируси по горните дихателни пътища.

 

апитерапия-пчелен-въздух-кошер-пчели-истински-мед-лечение

 

Какви са ползите за сърдечно-съдовата система?

Апитерапията способства за оптимизиране на работата на сърцето и общото състоянието на сърдечно-съдовата система, нормализира кръвното налягане и елиминира всички нарушения в нормалното движение на кръвния поток.

 

Какви са ползите за опорно-двигателния апарат?

Наблюденията на заетите с апитерапия лица свидетелстват за благоприятни резултати след поредица от процедури при случаи на ревматизъм, възпаления и други негативни фактори при функционирането на опорно-двигателния апарат.

 

Какви са ползите за нервната система?

За успокояване на нервната система способстват ароматите, които се отделят от кошерите, както и биополето на пчелите, което чрез присъствието си и ритмичното бръмчене предизвиква усещане за мир и помага на организма да се настрои на медитационна вълна и бързо потъване в сън. Сънят в кошерите премахва признаци на умора и възстановява енергийните загуби на тялото, възстановява нормалното функциониране на нервната система и премахва негативните ефекти от стреса и напрежението.

 

Какви са ползите за храносмилателната система и метаболизма?

Нормализира и балансира процесите на разграждане на веществата, почиства човешкото тяло от токсини и позволява контролиране на теглото (особено важи за хора, склонни към преяждане).

 

Как можете да посетите пчелната къща за Апитерапия с кошерен въздух?

Пчелната къща Алекса е разположена на тихо и спокойно място в с.Ярловица, община Димово, област Видин, България. Посещенията се извършват в топлите месеци – май, юни, юли, август до средата на месец септември.

За да получите повече информация или да си направите резервация:

 

Тази статия е подготвена от пчеларя Асен Асенов и не представлява медицинско предписание. Винаги се съветвайте с Вашия лекуващ лекар преди да предприемете апитерапия или да се обърнете към други методи на алтернативната медицина.