Необходими съставки
Инфо
Необходими продукти:
3 големи яйца, със стайна температура
1 чаена чаша захар
12 супени лъжици масло, безсолно
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша кисело мляко
1/4 чаена чаша мед
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 чаени лъжички бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка едра сол
Начин на приготвяне
3 големи яйца, със стайна температура
1 чаена чаша захар
12 супени лъжици масло, безсолно
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша кисело мляко
1/4 чаена чаша мед
1 чаена лъжичка екстракт от ванил
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте маслото със захарта.
Добавете яйцата едно по едно, като след всяко добавяне разбивате с миксера.
Прибавете екстракта от ванилия и леко разбъркайте.
В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата и солта.
В отделна купа смесете киселото мляко с меда.
Постепенно добавете съдържанието на двете купи към яйчената смес, като ги редувате – 1/3 от сухите съставки, 1/3 от киселото мляко с меда и така, докато свършат.
Използвайте приставките за брашно или дървена лъжица, за да ги разбъркате добре до гладка смес.
Изсипете тестото в предварително подмазана и поръсена с брашно тава.
Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 35-40 минути до златисто кафяв цвят.
Оставете кекса да се охлади напълно, преди да го нарежете.
О