Необходими съставки
3 яйца
280 гр захар
200 мл олио
3 с.л. мед
1 ч.л. сода, изгасена в малко оцет
1 ч.л. сух джинджифил
2 ч.л. канела
Брашно около 700гр (Брашното трябва да е подходящо за печене, аз използвам софия мел екстра или брашно тип 650)
Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата, докато увеличат обема си, добавя се захарта, после олиото, медът, подправките и малко по малко брашното.
(Оттук следва моята лека интерпретация за оформяне на тестото). Сместа се слага във фризер за 10-15мин. Омесва се меко нелепнещо тесто. (Намазнявам ръцете си, използвам силиконова набрашнена подложка). Тестото се разделя на две топки и едната се слага в хладилник, докато се работи с другата. Разточва се на лист с дебелина 3-4мм и се изрязват фигури. Пекат се в загрята фурна върху тава с хартия за печене на 160 градуса за 9мин. (Печенето отново е по лична преценка, зависи и от фурната, но при мен така се получават най – добре и остават меки.) Когато изстинат, се прибират в метални кутии плътно затворени. По желание може да се окрасят с айсинг, разстопен шоколад или др.