Меденки с джинджифил и канела – Истински мед от производители

Назад

Меденки с джинджифил и канела

Автор

Диляна Евстатиева

Меденки с джинджифил и канела

Необходими съставки

3 яйца
280 гр захар
200 мл олио
3 с.л. мед
1 ч.л. сода, изгасена в малко оцет
1 ч.л. сух джинджифил
2 ч.л. канела
Брашно около 700гр (Брашното трябва да е подходящо за печене, аз използвам софия мел екстра или брашно тип 650)

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата, докато увеличат обема си, добавя се захарта, после олиото, медът, подправките и малко по малко брашното.
(Оттук следва моята лека интерпретация за оформяне на тестото). Сместа се слага във фризер за 10-15мин. Омесва се меко нелепнещо тесто. (Намазнявам ръцете си, използвам силиконова набрашнена подложка). Тестото се разделя на две топки и едната се слага в хладилник, докато се работи с другата. Разточва се на лист с дебелина 3-4мм и се изрязват фигури. Пекат се в загрята фурна върху тава с хартия за печене на 160 градуса за 9мин. (Печенето отново е по лична преценка, зависи и от фурната, но при мен така се получават най – добре и остават меки.) Когато изстинат, се прибират в метални кутии плътно затворени. По желание може да се окрасят с айсинг, разстопен шоколад или др.

Твоята кошница
Персонализиран абонаменти
Абонамент
Еднократни продукти
Еднократни подаръци

Междинна сума:

Продуктът е добавен в количката

Вашите данни ще бъдат използвание за обработка на поръчките ви и за други цели, описани в нашата политика за поверителност.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.