Медни топки – Истински мед от производители

Назад

Медни топки

Автор

Татяна Пелтекова

Медни топки - снимка от рецепта

Необходими съставки

За тестото:
6 с.л. мед ( пълни)
1 ч.ч. захар
1 с.л. кисело мляко
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода
2 яйца
2/3 ч.ч. олио
брашно, колкото поеме за средно твърдо тесто

За плънката трябват още:
1 ч.ч. прясно мляко
1 пак. масло от 125 г
1 ч.ч. млени орехи
1 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва средно твърдо тесто. С намаслени с олио ръце се оформят малко по-малки от орех топчета, които леко се притискат. Редят се в тава с хартия за печене, на един-два сантиметра разстояние едно от друго.
Пекат се в предварително загрята фурна на около 180 градуса с вентилатор (или 190 без). Медните топки увеличават размера си при печене и когато започнат да придобиват лек, златно-розов загар се вадят от фурната.
Докато са още топли, медните топки се издълбават, тъй като иначе се втвърдяват и е по-трудно / могат да се пропукат и да се счупят/.

Трохите от издълбаните медни топки се смесват заедно с орехите, маслото, пудрата захар и леко затопленото мляко и се разбърква, докато се получи плътен крем. С него се пълнят медните топки и се слепват две по две.

За шоколадовата глазура се разтопява един шоколад с една-две супени лъжици масло.
Престояват, докато омекнат. С всеки изминал ден медните топки поемат от крема и омекват – стават все по-вкусни :).

Твоята кошница
Персонализиран абонаменти
Абонамент
Еднократни продукти
Еднократни подаръци

Междинна сума:

Продуктът е добавен в количката

Вашите данни ще бъдат използвание за обработка на поръчките ви и за други цели, описани в нашата политика за поверителност.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.