Постен сладкиш с мед и ябълки – Истински мед от производители

Назад

Постен сладкиш с мед и ябълки

Автор

Диана Славова

Постен сладкиш с мед и ябълки - снимка от рецепта

Необходими съставки

вода – 200 мл
захар – 150 г
мед – 3 с.л.
лимонена киселина – 1/2 ч.л.
сода – 1 ч.л.
олио – 120 мл
брашно – 300 г
орехи – 100 г
канела
индийско орехче

Начин на приготвяне

1. Сложете водата, захарта (ползвах равни количества бяла и тъмно кафява захар Мусковадо) и меда в дълбок съд на котлона.
2. Щом заври и захарта, и медът се разтворят, прибавете лимонената киселина.
3. Разбъркайте и добавете содата. Сместа ще шупне и ще увеличи много обема си, затова бъркайте непрекъснато, за да не изкипи. След малко ще спадне и може да отстраните от котлона.
4. Към тази смес добавете, първо, олиото и орехите, предварително нарязани на дребно. Разбъркайте.
5. След това добавете брашното на части.
6. Прибавете също канела и индийско орехче и разбъркайте.
7. Разпределете сместа за постния сладкиш в тава с диаметър 24 см, покрита с хартия за печене и заравнете.
8. Отгоре наредете ябълките, предварително нарязани на тънки резени.
9. Сложете сладкиша с ябълки да се пече в загрята на 170 °С фурна за 40-45 минути, до суха клечка.
10. Готовия постен сладкиш с мед и ябълки оставете да се охлади напълно и след това нарежете.
11. Добър апетит!

Твоята кошница
Персонализиран абонаменти
Абонамент
Еднократни продукти
Еднократни подаръци

Междинна сума:

Продуктът е добавен в количката

Вашите данни ще бъдат използвание за обработка на поръчките ви и за други цели, описани в нашата политика за поверителност.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.