Шоколадов чийзкейк с малини и мед – Истински мед от производители

Назад

Шоколадов чийзкейк с малини и мед

Автор

Ирена Ангелова

Шоколадов чийзкейк с малини и мед - снимка от рецепта

Необходими съставки

Необходими Продукти
бисквити – 175 г
масло – 25 г
канела – 1/2 ч.л.
какао – 1 с.л.
шоколад – 270 г
сирене – 700 г Филаделфия
яйца – 2 бр.
нишесте – 2 с.л.
мед – 3 с.л.
сметана – 250 мл течна
бренди – 2 с.л.
портокалова кора – 1 ч.л. настъргана
малини – 50 г
червено вино – 2 с.л.

Начин на приготвяне

Натрошените бисквити се смесват с канелата, какаото и разтопеното масло. Получената смес се разпределя върху дъното и стените на форма и се слага в хладилника.

Шоколадът се разтопява и се разбърква с брендито и меда. Сиренето се разбива, прибавят се разбитите яйца, нишестето, шоколадът, портокаловата кора и разбитата сметана.

Всички съставки се разбъркват енергично, докато се получи пухкав крем. Блатът се покрива с крема и се пече един час на 160 градуса. След това се оставя на студено в хладилника.

През това време се приготвя сос от червеното вино, малините и пудрата захар. Сосът се разбърква на тих огън и се прецежда. С него се залива охладеният кейк преди поднасяне.

Тъй като разполагах с ягоди заместих малините

Твоята кошница
Персонализиран абонаменти
Абонамент
Еднократни продукти
Еднократни подаръци

Междинна сума:

Продуктът е добавен в количката

Вашите данни ще бъдат използвание за обработка на поръчките ви и за други цели, описани в нашата политика за поверителност.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.