Необходими съставки
Необходими Продукти
бисквити – 175 г
масло – 25 г
канела – 1/2 ч.л.
какао – 1 с.л.
шоколад – 270 г
сирене – 700 г Филаделфия
яйца – 2 бр.
нишесте – 2 с.л.
мед – 3 с.л.
сметана – 250 мл течна
бренди – 2 с.л.
портокалова кора – 1 ч.л. настъргана
малини – 50 г
червено вино – 2 с.л.
Начин на приготвяне
Натрошените бисквити се смесват с канелата, какаото и разтопеното масло. Получената смес се разпределя върху дъното и стените на форма и се слага в хладилника.
Шоколадът се разтопява и се разбърква с брендито и меда. Сиренето се разбива, прибавят се разбитите яйца, нишестето, шоколадът, портокаловата кора и разбитата сметана.
Всички съставки се разбъркват енергично, докато се получи пухкав крем. Блатът се покрива с крема и се пече един час на 160 градуса. След това се оставя на студено в хладилника.
През това време се приготвя сос от червеното вино, малините и пудрата захар. Сосът се разбърква на тих огън и се прецежда. С него се залива охладеният кейк преди поднасяне.
Тъй като разполагах с ягоди заместих малините