Торта “Нежност” – Истински мед от производители

Назад

Торта “Нежност”

Автор

Радина Иванова

Торта Нежност

Необходими съставки

Ето какво ни е необходимо:
бисквити (около 120 гр)
шепа сурови ядки
100 гр масло (на стайна температура)
3 банана
3 ч.л. какао
кисело мляко (около 2/3 от кофичката)
2 с.л. мед
1 п. желатин

Начин на приготвяне

Започваме! 😊 Смиламе бисквитите и ядките в чопър. Изсипваме ги в тавичка и към тях прибавяме маслото (за удобство сложих хартия за печене на дъното – улеснява прехвърлянето на готовата торта). Омесваме за кратко до получаване на еднородна смес и оформяме блат, като притискаме сместа към дъното на формичката и леко избутваме към стената (с височина около 1 – 2 см). Пасираме в купа бананите, начупени на едри парчета, и какаото. В друг съд разбъркваме добре киселото мляко и меда. Разтваряме желатина и половината от него изсипваме в банановия крем, а останала част – в млечния. Разстиламе във формичката млечния крем. Върху него изсипваме внимателно банановия. Оставяме в хладилник за няколко часа (в нашия случай престоя една нощ 😊). Може да декорирате с плодове по избор или да поръсите с малко натрошени бисквити и/или ядки. Аз реших да оставя тортата без украса, тъй като цветовият контраст между блата и двата крема сам по себе си е достатъчно интересен и привличащ вниманието. Разбира се, поднасям с широка усмивка в декорирана чиния. Насладете се на тази здравословна и много вкусна торта! 😊 Да ви е сладко и усмихнато!

Твоята кошница
Персонализиран абонаменти
Абонамент
Еднократни продукти
Еднократни подаръци

Междинна сума:

Продуктът е добавен в количката

Вашите данни ще бъдат използвание за обработка на поръчките ви и за други цели, описани в нашата политика за поверителност.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.